En ny sportsgren er kommet til Vejle: Du kan prøve den i morgen

18/05/2018

Helge Rahbek

De fleste danskere kender rundbold. De færreste kender derimod til den amerikanske pendant. I morgen er der mulighed for at stifte bekendtskab med sporten: Softball er nemlig kommet til Vejle.

Mest læste i dag

Rundbold har alle dage været uforberedte lærervikarers udvej, hvis de skulle have en klassetime til at gå. En perfekt afledningsmanøvre, da rundbold er sjovt og let at gå til for alle. Det samme gør sig faktisk gældende for softball.

Hidtil har det ikke været muligt at spille softball i Vejle, men i efteråret oprettede Hover IF en softball-klub, og i morgen, lørdag, holder de åbent hus.

En af verdens største sportsgrene

Faktisk er softball, selvom det er en relativt ukendt sportsgren i Danmark, en af verdens største sportsgrene. Det fortæller Anton Weijsenfeld, som startede klubben i efteråret, kort tid efter at han var flyttet fra København til Vejle. "Softball er ikke en stor sport i Danmark, så der er ikke mange foreninger endnu. Dem der er tættest på er i Herning, Aarhus og Odense, så jeg besluttede mig for, at vi så bare selv skulle starte en klub her i Vejle. Vi har fået stor opbakning fra det Danske Softball Forbund, men der mangler stadigvæk spillere her i Vejle."

Alle kan være med

"Vi kender allesammen rundbold, og langt de fleste har gode erindringer om det. Softball er den mere officielle version af rundbold, og kan nemt spilles af personer i mange forskellige alder og erfaring. Da der er behov for forskellige ekspertiser på et hold, passer næsten enhver ind. Nogle er gode til at kaste en bold, andre er dygtige til at slå bolden og den tredje er fantastisk som løber," forklarer Anton Weijsenfeld.

Han forventer og håber, at der dukker et sted mellem 30 og 60 interesserede op i morgen. Alle er velkomne. Desto flere des bedre.

Det starter på Hover Stadion, Jellingvej 171, klokken 14.00 - og det er både for børn og voksne. Der vil blive spillet en kamp for voksne og en for børn (i alderen cirka 8 til 14 år). Du kan finde mere information på klubbens hjemmeside her.

 

Anbefalet til dig