Fans rasende: Fodboldtalent blev nægtet løn af klub

19/1/23 13:55

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Fodboldspiller fortæller sin historie i åbent brev.

Det var langt fra et brev, fodboldverdenen var tilfredse med at læse.

Den islandske fodboldstjerne, Sara Björk Gunnarsdottir, valgte at dele sin gistorie om, hvordan hun ikke fik udbetalt løn under hendes graviditet. Det skriver Se og Hør.

I et åbent brev til mediet Players Tribute, beskriver Lyon-spilleren hvordan hendes klub nægtede at udbetale løn til hende, da hun i 2021 tog en pause fra de mudrede fodboldbaner, for at tage sig af sig selv og hendes familie. Hun fandt nemlig ud af at hun ventede barn.

“Jeg ved, at det her kommer til at gøre nogle magtfulde mennesker i fodboldverdenen vrede. Det er ikke meningen, man skal snakke om det her, men jeg bliver nødt til at fortælle sandheden” skriver hun i brevet.

Da hun fandt ud af at der ventede hendes familie endnu et medlem, tog hun til klubbens læge. De valgte at holde det hemmeligt lidt endnu, da hun kun var 5 uger gravid. Kort tid efter følte hun sig dog nødsaget til at informere klubbens trænere, direktøt og de andre spillere.

Til trods for at hun sammen med Lyon var med til at vinde Champions League-mesterskabet i både 2020 og 2021, så var der ikke meget hjælp at hente hos hendes klub.

Efter tre måneder uden løn kontaktede spilleren hendes agent, der gik videre med sagen til klubben. Svaret lød ganske kort: 

“Vi følger den franske lovgivning, og den siger, at vi ikke skylder dig noget”.

Björk ville tage sagen op med det kvindelige fodboldforbund, FIFPRO, og dermed også FIFA, for at kæmpe mod klubbens behandling af hende  - hvilket Lyon langt fra var tilfredse med:

“Hvis Sara går til FIFA med det her, så er hun færdig i klubben” lød det fra bestyrelsen.

Sagen er sidenhen gået viralt, især efter FIFPRO delte et Tweet, der lykønskede hende med sejren i retssagen. Se tweetet her:

Björks historie endte heldigvis godt: hun fødte en sund og rask søn, og seks måneder senere skiftede hun klub efter hendes kontrakt ophørte.

I dag spiller hun i Juventus.