Først Mikkel Hansen: Nu melder endnu en spiller ud om stress

Sporten
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Endnu en håndboldspiller taler ud om svære symptomer

Mest læste i dag

Den danske håndboldstjerne Mikkel Hansen har været på alles læber, siden 2023 blev skudt i gang.

Men desværre ikke kun på grund af det danske landsholds fænomenale VM-sejr i Sverige.

LandsholdsIkonet Mikkel Hansen meldte nemlig ud i februar, at han måtte sygemelde sig på ubestemt tid, grundet alvorlige symptomer på stress.

Og nu taler endnu en landsholdsmakker ud om mentale helbredsproblemer, skriver B.T.

Den højre back-spiller Mathias Gidsel var selv slemt påvirket af et mentalt dyk, efter slutrunden i Egypten i 2021. Derfor har det også påvirket ham at se Hansens pludselige og alvorlige sygemelding.

“Det kan ikke undgå at påvirke en, når ens gode ven – uanset om det er en håndboldspiller eller en kollega ude på arbejdsmarkedet – går ned med stress” lyder det fra Mathias Gidsel og fortsætter:

“Det er klart, at det er ikke nemt at komme hjem fra en slutrunde. Det tror jeg, at alle, der er med på landsholdet, de ved. Det er ikke nemt at komme tilbage til hverdagen og skulle præstere fra dag et af.

Gidsel udtaler, at mentale problemer desværre ikke kun hører sportsverdenen til, og at det for ham ikke kun var pres på håndboldbanen, der førte til nedturens eskalering.

“Det er jo desværre en mere og mere normal ting i samfundet og selvfølgelig afspejler det sig også i håndboldverdenen. Jeg har også selv haft en periode, hvor jeg var nødt til at trække stikket, og jeg ved, hvor svært det kan være. En ting er, at man har det dårligt, men en anden ting er, at man skal gennem et medieshow med fokus på det, som lige netop er det, som man har mindst brug for på det tidspunkt. Man har jo lyst til bare at være sig selv”.

Heldigvis kunne Gidsel komme tilbage fra hullet han var blevet trukket ned i, og han håndterede reaktionerne efter VM-sejren i Sverige væsentligt bedre, end da han for første gang putte en VM-guldmedalje om halsen i 2021. Han er derfor støttende og sympatisk overfor Mikkels Hansens svære periode.

“Alle forstår Mikkel og jeg synes, at det er mega sejt, at han trækker stikket og siger, at han har brug for at passe på sig selv. Vi har også brug for nogle, der tør det, fordi det er stort problem. Det er stærkt signal, at sådan en som Mikkel går ud og siger, at han brug for at tage noget tid væk fra det hele sammen med familien” slutter håndboldspilleren af.

Anbefalet til dig