Inden Tour de France: Her er Vingegaards hemmelige våben

14/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Den danske rytter tager for tiden en pause fra sadlen - men den helt store Tour-plan er klargjort

Mest læste i dag

Duellen mellem Jonas Vingegaard og ærkerivalen, sloveneren Tadej Pogacar, har været at spotte overalt i cykelverdenen det seneste år.

Og selvom at Pogacar gik med sejren for næsen af danskeren ved årets Paris-Nice-løb, så har begge ryttere stået øverst på sejrsskamlen i hver deres løb: Sloveneren i Flandern Rundt, og Vingegaard i Baskerlandet Rundt.

Men hvor rivalen fortsætter med at trampe løs i pedalerne, og gøre danske cykelfans urolige for den kommende Tour de France, har den danske rytter valgt at tage en pause fra landevejene før verdens største cykelløb.

Men ifølge Frans Maassen, sportsdirektør for Vingegaards cykelhold Jumbo-Visma, er der ingen grund til bekymring: Faktisk er der allerede lagt en slagplan for, hvordan sloveneren skal få baghjul, skriver B.T.

“Vi laver en stor plan, så vi kan slå ham. Det bliver en kæmpe udfordring, men det er jo sket én gang. Og måske sker det igen. Man taler altid om Pogacar, men der er flere ryttere om buddet, og det er en stor udfordring at køre det løb”, forklarer Maassen.

Især indenfor ét område har Vingegaard forbedret sig markant, hvilket kan blive nådestødet mod Pogacar.

“Jonas nåede et nyt niveau, da han vandt Touren sidste år. Men det har han også gjort i år. Han er mere komplet, og han er blevet god til at køre nedad. Han er ikke lige så hurtig som Pogacar i en sprint, men han er stadig hurtig og en god klatrer. Og så udvikler han sig også som leder”, siger sportsdirektøren, der også udtaler sig om, hvordan Vingegaards sejr i Baskerlandet Rundt er et tegn på store sejrschancer i den kommende Tour.

“Det var den perfekte uge for os og især for Jonas. Han beviste, at han kan vinde ugelange etapeløb. Også med etaper, som passer ham mindre. Han er en komplet cykelrytter. Det er et meget svært løb at vinde, men jeg synes, han gjorde det på en virkelig god måde”.