Kaos påvirker Vingegaard: “Alt er ændret nu”

10/3/23 12:18

Nicolai Haugsted

Foto: Belga/SIPA/Ritzau Scanpix
Rytteren udtaler sig inden dagens etape

Paris-Nice løbet har ikke ligefrem været fordelagtig mod den danske Tour-vinder, Jonas VIngegaard. 

Han har kæmpet - og desværre lidt nederlag - til den forsvarende verdensmester, Tadej Pogacar, og har ydermere haft medierne over hele verden åndende i nakken.

Nu er et nyt problem trådt til, ganske kort tid før dagens etape, skriver B.T.

De ekstreme vejrforhold og voldsomme vindstød har nemlig tvunget løbsarrangørerne, ASO, til at forkorte dagens etape.

Den nye tur lyder nu på, at rytterne starter etapen i startbyen, hvorefter de hopper ombord på holdbusserne og kører adskillige kilometer væk fra startpositionen, for derefter at kravle op på cyklen igen og færdiggøre etapen.

Den noget kaotiske struktur gør at rytterne bliver nødsaget til at gå anderledes til værks, når det kommer til taktik og planlægning.

Og netop Vingegard har udtalt sig om, hvorfor den kortere rute måske kommer ham til gode.

- Alt er ændret nu. Det bliver i stedet en kort etape. Hård og intens. Så må vi se, hvad der sker, fortæller danskeren, der dog bakker op om arrangørernes beslutning om den alternative løsning.

- Det er den rette beslutning. Som jeg hører det, er problemet støv ude på ruten, når der er så meget vind. Det ville jeg aldrig køre i. Ikke engang hjemme i Danmark. Jeg vejer 60 kilo, så jeg har heller ikke vægten til at stå imod derude, forklarer Vingegaard.

Den kortere rute gør, at dagens etape bliver skåret ned fra knap 120 kilometer 70-80 kilometer. Der går dog snak om at arrangørerne vil indlægge en ekstra runde, der kan forlænge etapen, men det er endnu ikke fastslået.

Den sidste etape i Paris-Nice vil finde sted på søndag.