Katastrofe: Danmark taber til Island ved håndbold EM

11/01/2020

Henrik Rothenbücher

De fleste havde forventet, at Danmark ville besejre lillebror fra Island med flere mål, men det endte i stedet med et nederlag i den første gruppekamp ved EM.

Mest læste i dag

Her til aften skulle Danmark i kamp for første gang ved EM-slutrunden 2020 i Sverige, hvor modstanderen hed Island.

Allerede inden kampstart var der lagt op til, at Danmark skulle vinde kampen forholdsvis komfortabelt, særligt da diverse eksperter havde Danmark som favoritter til at vinde kampen med mindst fem mål.

Det startede da også godt, da Mikkel Hansen sendte Danmark på sejrskurs efter få sekunder med kampens første scoring.

Desværre så skulle det vise sig at blive en svær opgave for Danmark, da Island hele tiden formåede at komme tilbage i opgøret. I anden halvleg var det endda Danmark der var på hælene, og da Niklas Landin blev udvist med et rødt kort, så det virkelig skidt ud.

Island bragte sig foran med tre mål med små 12 minutter igen af opgøret, og det fik Nikolaj Jacobsen til at tage en time-out.

Efter time-outen kom der lidt mere styr på det danske spil, og på få minutter havde de fået reduceret til 27-28.

Selvom Island kort efter udbyggede føringen til 27-29, så kom Danmark tilbage igen, og stillingen var 29-29 med fem minutter tilbage af kampen.

Desværre formåede Danmark ikke at udnytte deres momentum, og Island scorede igen to mål i trak, og bragte sig foran med 29-31, inden Mølgaard reducerede til 30-31 med et minut igen.

Island lavede en angrebsfejl i det efterfølgende angreb, og dermed fik Danmark muligheden til sidst. Den mulighed fik de ikke afviklet effektivt nok, og Mikkel Hansen fik chancecn på et frikast i det sidste sekund.

Denne afslutning missede han desværre og Danmark tabte første kamp med 30-31.