Kniven for struben: Så tæt er Danmark på pinligt EM-exit

13/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Det danske håndboldlandshold spiller med kniven for struben i aften, da et nederlag til Ungarn kan sende Danmark helt ud.

Mest læste i dag

Det var noget af en chokstart for Danmark, da de overraskede med et nederlag mod Island i den første gruppekamp ved dette håndbold EM.

Nederlaget betyder, at Danmark kan være tåkrummende tæt på et exit ved slutrunden, før den overhovedet er gået rigtigt i gang.

Eftersom der er kommet en ny struktur ved håndbold EM, hvor der er nu kun er fire hold i hver gruppe, og hvor nummer 1 og 2 går videre, så er der ikke plads til, at man kan tabe to kampe i gruppespillet.

Det betyder kort fortalt, at Danmark ikke har mere at skulle sige ved slutrunden i Sverige, hvis de i aften klokken 20.30 taber til Ungarn.

Sådan går Danmark videre til mellemrunden

Selvom Danmark skulle besejre Ungarn i aften, så er billetten til mellemrunden fortsat ikke sikret.

Det vil nemlig kræve to point mod både Ungarn og derefter Rusland, hvis Danmark skal have forhåbninger om fortsat at kunne spille med om medaljer ved slutrunden.

Det er også muligt for Danmark at gå videre til mellemrunden med point i hånden, men den opgave blev besværliggjort af nederlaget til Island.

For at Danmark får point med over i mellemrunden, skal de besejre Ungarn og Rusland, mens Ungarn besejre Island og går med videre over i mellemrunden.

Det vil sagtens kunne ske, men det kræver naturligvis, at Island ikke leverer samme høje niveau som Danmark, når Island og Ungarn mødes onsdag klokken 18:15.

 

Anbefalet til dig