Kongeetapen i PostNord Danmark Rundt starter i…. Tyskland

13/12/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: PostNord Danmark Rundt
Når 3. etape af PostNord Danmark Rundt begynder i august 2020, så vil det ikke være med start i Danmark. Ruten for det store danske cykelløb blev præsenteret i går, og her viste det sig, at tredje etape skal starte i Tyskland.

Mest læste i dag

I går blev ruten for det store danske cykelløb, PostNord Danmark Rundt præsenteret, og det samlede cykelløb byder på 876 kilometer fordelt på 5 etaper.

Til 2020-udgaven af ‘Danmark Rundt’ vil der dog være flere større ændringer, blandt andet bliver enkeltstarten sløjfet, hvilket den danske landstræner Anders Lund var meget splittet over.

Det skyldes, at Danmark traditionelt har mange gode enkeltstartsryttere, men til gengæld vil det gøre løbet mere forudsigeligt.

Start i udlandet

Et ‘Danmark Rundt’ uden enkeltstart er dog ikke det eneste historiske over cykelløbet. På kongeetapen der afsluttes i Vejle, vil etapen nemlig starte i et helt andet land.

Ifølge ruteplanlægningen hedder ruten nemlig Flensborg - Vejle, og dermed starter cykelløbet altså på den anden side af grænsen, før cykelrytterne skal køre 210 kilometer til målstregen på toppen af Koldingvej.

PostNord Danmark Rundt begynder tirsdag den 11. august og slutter den 15. august. På ruten i år skal rytterne gennem følgende etaper

  1. Etape: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg.

  2. Etape: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg

  3. Etape: 210 kilometer fra Flensborg til Vejle.

  4. Etape: Otte omgange af 19.5 kilometer på en rundstrækning rundt om Kalundborg.

  5. Etape: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg.

 

Anbefalet til dig