Kvindehåndbold VM 2019: Danmark tabte til teenagedrenge i optakt

26/11/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Det blev en hård kamp for Danmarks kvindelandshold, da de spillede deres sidste testkamp forud for VM 2019 i Japan. Det blev nemlig til et nederlag til en flok teenagedrenge.

Mest læste i dag

Selvom december primært handler om julen, så er der også en anden vigtig begivenhed, der udspiller sig i løbet af årets sidste måned.

Hvert år i december afvikles der nemlig håndboldslutrunde for kvinderne, og Danmark er naturligvis kvalificeret. Slutrunden der afholdes i Japan begynder lørdag den 30. november, og Danmark spiller deres første kamp i Gruppe B mod Australien.

I dag skulle Klavs Bruun Jørgensen spille deres sidste testkamp inden slutrunden, og det var mod en helt særlig modstander.

Damelandsholdet havde nemlig ikke aftalt en kamp mod et andet kvindelandshold. I stedet skulle de op mod en flok teenagedrenge fra et lokalt gymnasium fra Konan High School.

Tæt kamp

Det lokale gymnasiehold gik tidligere på året til semifinalen ved de japanske High School-mesterskaber, så det var naturligvis ikke en uprøvet modstander, men kampens resultat viste nu alligevel, at der er stort forskel på dame- og herrehåndbold.

De danske kvinder der skal forsøge at vinde VM-guld med start fra på lørdag, tabte nemlig kampe til de unge drenge med 27-26.

Ifølge Tv2 Sporten var det danske landshold ikke på noget tidspunkt foran i kampen, men de de formåede hele tiden at komme tilbage. I kampens sidste angreb havde Danmark mulighed for at udligne, men en aflevering ud over sidelinjen kostede et nederlag.

Kampen var Danmarks sidste inden VM begynder den 30. november. Danmarks kamp mod Australien bliver vist på DR1 klokken 12:30.

 

Anbefalet til dig