Kvindelandsholdet tager hul på generationsskifte

Af: Helge Rahbek

|

12/02/2019

Brøndbys Mille Gejl er udtaget til A-landsholdet. Foto: David Aliaga
Landstræner Lars Søndergaard lægger an til et generationsskifte med sin seneste landsholdsudtagelse, hvor han igen ser en række nye navne an, inden Kvindelandsholdet tager hul på kvalifikationskampene frem mod EM i 2021 i slutningen af august måned.

Mest læste i dag

Skuffelsen fra efteråret over at have misset kvalifikationen til VM er lagt på hylden, og optimismen spirer omkring Kvindelandsholdet efter Cypern-turen i januar måned, hvor landstræner Lars Søndergaard gav en række talentfulde spillere muligheden for at vise sig frem for trænerstaben.

Til landsholdets kommende tur til Algarve Cup i slutningen af februar måned, hvor kvinderne skal op mod Norge og Kina, inden den står på en placeringskamp, har landstræneren valgt at fortsætte med at give fremtidens profiler chancen for at spille sig ind på holdet frem mod holdets næste store mål – EM i 2021:

”Først og fremmest skal vi gå i detaljerne med spillestilen. Samtidig skal vi bruge turen på at prøve forskellige spillere af. Det kan vi gøre, fordi vi allerede har en god stamme på holdet,” siger Lars Søndergaard.

Alder er blot et tal

Således ønsker landstræneren at bygge videre på den succesrige Cypern-tur i januar måned, hvor han fik set en række af profilerne fra U19-landsholdet, som både imponerede ham i træning og i kamp mod Finland.

Det har givet genvalg til Emma Snerle og Mille Gejl, der begge debuterede mod netop Finland, hvor sidstnævnte blev matchvinder i kampen, som endte 1-0 i danskernes favør.

Under den forestående tur til Portugal fortsætter Lars Søndergaard med at se flere nye spillere an, deriblandt 19-årige Sarah Jankovska, som også var en del af det succesrige U19-landshold, der nåede semifinalerne ved EM sidste sommer.

”Sarah har været inde omkring alle U-landsholdene, og nu vil vi gerne se hende an med egne øjne, fordi hun længe har gjort en god figur for BSF i 3F-Ligaen,” siger landstræneren.

Landstræner Lars Søndergaard har desuden udtaget den rutinerede Ajax-spiller Line Røddik, som ellers har været uden for truppen siden efteråret 2017.

Du kan finde hele truppen, som tæller flere nye navne her.

Anbefalet til dig