Landsholdsspillerne scorer kassen: Får kæmpe EM-bonus

Foto: Shutterstock

De danske landsholdsspillere kan se frem til millioner på kontoen, når årets EM er overstået.

Det er ikke blot mål, der bliver scoret af det danske landshold. Hver enkelt spiller kan også se frem til at score sig en stor bonus for deltagelsen ved EM.

Læs også

Ingen fans fra Danmark til semifinalen

Jo længere de danske drenge når i turneringen, desto større en bonus bliver der indbetalt på kontoen. Det er derfor ikke blot hæder, der er på spil – det er også store summer penge. Det skriver SE og HØR.

De flotte præstationer ved EM betyder, at DBU får præmiepenge af EM-arrangøren UEFA. Og det er bestemt ikke småbeløb, det drejer sig om. Uanset beløbets størrelse, vil det blive fordelt ligeligt mellem alle 26 spillere, uanset om de faktisk har været på banen eller ej.

Intet mindre end to millioner kroner lyder bonussen til hver landsholdsspiller på, efter at have besejret Tjekkiet i kvartfinalen. Derfor kan hver af de 26 landsholdsspillere se frem til at få en klækkelig sum penge ind på bankbogen.

Skulle det ende med at ske, at det danske landshold formår at tage endnu et EM-trofæ med hjem til Danmark, kan de ikke blot se frem til en eftertragtet guldmedalje om halsen. Der venter også en kontant bonus på hele tre millioner kroner, såfremt de opnår denne nærmest uvirkelige bedrift.

Til trods for, at det er store beløb, det drejer sig om, er det ikke noget, der er uvant for alle spillere i truppen. Flere af dem har nemlig astronomiske millionlønninger i deres respektive klubber.

Ifølge SE og HØR tjener en række af landholdsholdets store stjerner, herunder Simon Kjær, Andreas Christensen og Kasper Schmeichel, mere end 40 millioner kroner om året. En spiller som Mathias Zanka Jørgensen, der endnu ikke har været på banen ved dette EM, tjener omtrent 20 millioner kroner om året.

Læs også

Danmark i semifinalen

Christian Eriksen, der desværre har måtte udgå af årets EM efter sit hjertestop i kampen mod Finland, er holdets lønkonge med en årlig løn på 56 millioner kroner om året, skriver Ekstra Bladet.