Landsholdsstjerne spillede trods positiv test: Her er årsagen

24/1/22 12:45

Julie Møller

Danmark og Frankrig spillede finale i herrernes olympiske håndboldturnering ved det seneste OL. Her ses Danmarks Mathias Gidsel i kamp med Frankrigs Nikola Karabatic. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.
Trods en positiv coronatest spillede Nikola Karabatic kamp for Frankrig.

Den nuværende EM-slutrunde i håndbold har budt på mange udfordringer med coronasmitte.

Men det har faktisk været muligt at spille trods en positiv test.

En af Frankrigs helt store stjerner Nikola Karabatic er et eksempel på dette.

Han afleverede sidste torsdag en positiv coronatest, men var trods dette alligevel at finde på banen i Frankrigs nederlag til Island lørdag aften.

Det lyder måske underligt, men årsagen er ligetil, skriver TV 2. 

Danmark og Frankrig spillede finale i herrernes olympiske håndboldturnering ved det seneste OL. Her ses Danmarks Mathias Gidsel i kamp med Frankrigs Nikola Karabatic. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.

Danmark og Frankrig spillede finale i herrernes olympiske håndboldturnering ved det seneste OL. Her ses Danmarks Mathias Gidsel i kamp med Frankrigs Nikola Karabatic. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.

Tilbage i december blev Karabatic nemlig smittet med corona, og han kan derfor fortsat teste positiv, selvom han ikke længere udgør en smittefare for andre.

Karabatics CT-værdier var så høje i den positive test, han afleverede torsdag aften, at det blev vurderet, at han ikke udgjorde nogen smittefare.

Det skriver EHF til TV 2 SPORT.

Foto: Shutterstock.

Foto: Shutterstock.

“Det er korrekt, at der for Nikola Karabatic kom en test med et positivt resultat efter kampen mod Holland. Hans medicinske "covid-historie" blev efterfølgende set på af vores medicinske eksperter, da han tidligere har været smittet. Han blev testet igen, og baseret på CT-værdierne og evalueringen af ​​hans sygehistorie blev det vurderet, at han var klar til at spille.”

Derfor kan Karabatic som udgangspunkt fortsat spille, selvom han måske vil aflevere en positiv coronaprøve igen.

Dog vil det altså kræve, at stjernens CT-værdier ikke falder til under 30.

Danmarks kampprogram ved EM: 

Mellemrunde

24/1 kl. 18.00 Danmark - Holland (vises på TV 2)
26/1 kl. 20.30 Danmark – Frankrig (vises på TV 2)

Evt. finaleweekend
28/1 og 30/1