Lotto-milliardær køber fodboldklub og forærer den væk

23/11/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
Hvad ville du bruge over en milliard kroner på, hvis du vandt dem i lotto? Du kunne jo købe en fodboldklub og forære den til klubbens fans.

Mest læste i dag

Det er vel enhver skrantende fodboldklubs våde drøm, at en af deres største fans vinder en så stor pose penge, at klubbens økonomi kan reddes på en måde, der ikke udhuler klubbens økonomi. 

Den er netop sket for den skotske traditionsklub Partick Thistle, der bl.a. har vundet den skotske pokalturnering. En skotsk superfan og lottomilliardær har netop overtaget aktiemajoriteten i klubben. Colin Weir, som lottomilliardæren hedder, vandt i sommeren 2011 1,37 milliarder kroner i EuroMillions, og går nu ind i sin favoritklub for at redde den efter en turbulent økonomisk tid, hvor blandt andet et udenlandsk konsortium har stået til at overtage klubben. 

Det er nu planen, at de aktier, som Colin Weir, har erhvervet over de kommende måneder skal overdrages til klubbens fans. 

"Jeg har tilbudt fansene et vindue, der løber over de kommende tre-fire måneder, til at få det formelle på plads. Herefter kan aktierne overdrages til tilhængerne," siger Colin Weir til klubbens hjemmeside.

Klubben blev stiftet i 1876 og ligger lige nu i den andenbedste skotske række. 

 

Anbefalet til dig