Medierne går amok: Vingegaard i vanskeligheder

Sporten
Foto: Luc Claessen/Zuma/Ritzau Scanpix
Foto: Luc Claessen/Zuma/Ritzau Scanpix
Medier over hele verden snakker om den danske rytter

Mest læste i dag

Det er blevet tid til at varme op i sadlerne og få trampet i pedalerne. Nu går de første etapeløb i gang, hvor ryttere over hele verden kan gøre sig klar til dette års Tour de France.

Og som forsvarende vinder, er manges øjne på danske Jonas Vingegaard.

Men på søndag finder en af de helt store cykelopgør sted, skriver TV2 Sporten.

I weekenden skal danskeren nemlig deltage i etapeløbet Paris-Nice, og blandt de mange ryttere der skal prøve at måle sig med Vingegaard, er den forsvarende verdensmester, slovenske Tadej Pogacar - den selv samme rytter der fik en sølvmedalje om halsen til sidste års Tour de France, men Vingegaard stod øverst på sejrsskamlen.

Der er derfor tale om et opgør mellem to af verdens største cykelryttere - og netop duellen mellem Vingergaard og Pogacar er på alle cykelfans’ læber.

Medier over hele verden snakker om opgøret mellem verdensmesteren og Tour-vinderen. Især én usædvanlig detalje skal man bide fast i, skriver det anerkendte cykelmedie Cyklingnews:

“Det er ret usædvanligt i moderne tid, at ryttere af en kaliber som Tadej Pogacar og Jonas Vingaard kører mod hinanden før juli, hvor de begge er i meget god form, fordi det helt åbenlyst viser deres direkte rival, hvilken udvikling der har været i deres respektive styrker og svagheder over vinteren” skriver mediet.

Mediet melder ud at tour-nederlaget sidste år var “mere end et wakeup-call for Pogacar”, og at Vingegaard skal se frem til en usædvanlig hård duel.

“Det er rimeligt at sige, at Pogacar har været den mest aggressive af de to, når man ser på, hvordan han har vundet i år, og det er forståeligt på flere måder. Han er typen, der vil kaste sig over enhver mulighed, han ser, og hans sult for at vinde er exceptionel. Men jeg har også en fornemmelse af, det handler om tryghed” lyder meldingen fra Cyclingnews.

“Pogacar har brug for at vide, at han stadig er nummer et, og det er ham, man refererer til. Han har brug for at overbevise sig selv og alle andre om, at han kun tabte Touren sidste år på grund af taktiske fejl, skriver cykelmediet og tilføjer, at Pogacar indtil videre i denne sæson har vundet over markant bedre modstandere end Vingegaard, der desuden har kørt mere konservativt og beskyttet af holdet (...) Alt dette er grunden til, Paris-Nice bliver en fascinerende konkurrence. Ikke kun i stilarter, men også i det taktiske spil, der utvivlsomt vil udspille sig i løbet af ugen”.


Det skriver andre medier

Det hollandske medie In de Leiderstrui informer læserne at  “vi også får en Tour-værdig-duel mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. Duellen vil formentlig være historien i denne udgave af Paris-Nice.

Også franske Le Fiagoro melder også ud om Vingegaard Vs. Pogacar.

“Danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar. Syv måneder efter deres spektakulære opgør i Tour de France vil duellen sprede en velsmagende duft af Grande Boucle (synonym for Tour de France, red.). Løbet vil give en indikation på formen hos hovedpersonerne og deres nærmeste hjælpere”

Engelske cykelmedie Rouleur beskriver opgøret som værende en legendarisk begivenhed.

Alt i alt tegner det til et spændende Paris-Nice og en genoplivning af en af de mest berømte rivaliseringer i nutidens felt. Sidste gang, vi så vinderne af de seneste to udgaver af Tour de France støde sammen i Paris-Nice, var i 1990 med Greg Lemond og Pedro Delgago, og to årtier senere, i 2023, kan det blive endnu et øjeblik til cykelhistorien”.

Og som sidste eksempel af mange, kan vi nævne spanske cykelmedie RTVE, der også påpeger opgøret mellem de to ryttere som værende klimakset for etapen.

“Rampelyset vil hovedsageligt fokusere på Pogacar og Vingegaard. De seneste to Tour-vindere har begge haft en imponerende start på sæsonen”.

Opgøret finder sted på søndag, og kan opleves på TV2 og TV2 PLAY.

Anbefalet til dig