NEEJ: Danmark spiller uafgjort mod Serbien - OL-billetten er væk

11/12/2019

Henrik Rothenbücher

Danmark leverede et flot comeback mod Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM, men det var desværre ikke nok. Kampen endte 26-26 og Danmark kan dermed ikke kvalificere sig til OL.

Mest læste i dag

Da Danmark tabte den første kamp mellemrunden mod Norge, stod det stort set klart, at Danmark havde udspillet deres chance for sølvtøj ved VM-slutrunden i Japan. Danmark havde dog fortsat meget at spille for, da de med en sejr over Serbien ville få den vigtige kamp om 7. pladsen, der kan give dem en billet til OL.

Serbien skulle dog vise sig at være en ordentlig mundfuld og de trak fra fra starten af kampen. På et tidspunkt i første halvleg førte Serbien med hele seks mål, og det lignede måde ingen måde, at Danmark ville få en chance i opgøret.

Sandra Toft stod dog en rigtig flot kamp, og hun var en af de væsentligste årsager til, at Danmark kom tilbage i opgøret.

Da der var spillet 41 minutter fik Danmark udlignet til 16-16, og i de 50. minut lykkedes det Danmark at komme foran.

Det var nogle yderst hektiske minutter til slut i kampen, hvor særligt Stine Jørgensen, Lotte Grigel og Louise Burgaard hev sig op på et højere niveau. Med fem minutter tilbage af opgøret reducerede Serbien til 24-24 til trods for, at de var i undertal, og her tog Klavs Bruun Jørgensen en timeout.

Med 40 sekunder igen førte Danmark med et mål, og havde bolden på egne hænder. Desværre blev bolden smidt væk, og det gav Serbien en chance til sidst, som de udnyttede til at komme på 26-26.

Danmark havde 20 sekunder til sidst i kampen til at score på et sidste angreb, men overliggeren stod desværre i vejen for Anne Mette Hansens afslutning med få sekunder igen, og kampen endte derfor 26-26.

Det betyder, at Danmark ikke får mulighed for at spille om 7. pladsen, og OL-billetten er desværre væk.