Norge trækker sig: Frygter corona-smitte fra dansk landsholdslejr

06/01/2022

Julie Møller

Henrik Møllgaard og Norges Sander Sagosen under kvartfinalen mellem Danmark-Norge til OL i Tokyo, tirsdag den 3 august 2021. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Kampen i aften er aflyst.

Mest læste i dag

Kampen mod Norge er aflyst.

Sådan lyder beskeden på håndboldherrernes officielle Facebook-side.

Frem mod EM-slutrunden, der begynder på torsdag om en uge, skulle Danmark og Norge i aften spile en testkamp mod hinanden. 

Men det bliver altså ikke til noget. Det er frygten for at blive smittet med corona, der sætter en stopper for kampen.

Det er den norske delegation, der har har ytret bekymring for coronasmitte ved afvikling af aftenens testkamp. Et forsigtighedsprincip betyder, at det norske landshold trækker sig fra dagens planlagte testopgør.

I den danske landsholdslejr er der et smittefælde. Det er målmand Jannick Green, der tidligere på ugen testede positiv. Indtil videre er han den eneste, der er smittet med corona i den danske lejr. 

Trods aflysningen satser man fortsat på, at lørdagens testkamp bliver en realitet.

Henrik Møllgaard og Norges Sander Sagosen under kvartfinalen mellem Danmark-Norge til OL i Tokyo, tirsdag den 3 august 2021. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

“Vi må derfor vente til lørdag med at krydse klinger, hvor det andet planlagte opgør mod Norge i Royal Stage i Hillerød spilles efter planen lørdag eftermiddag,” lyder det i opslaget på Facebook. 

Beslutningen ærgrer Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund:

”Vi er meget kede af den her aflysning. Vi har i Dansk Håndbold Forbund og på herrelandsholdet gjort alt, hvad vi kunne, for at vi med ro i sindet kunne spille testkampen mod Norge i aften. Vi er overbeviste om, at vi forsvarligt kunne afvikle landskampen, men Norges Håndboldforbund vil dog gerne, at både de og vi bliver testet yderligere inden et opgør, hvilket vi selvfølgelig er forstående overfor,” siger Morten Henriksen. 

Herunder kan du se landsholdets kampprogram før og under EM:

Testkamp

8/1 kl. 16.00 Danmark – Norge, Royal Stage (vises på TV 2)

EM

Indledende gruppespil

13/1 kl. 20.30 Danmark – Montenegro (vises på TV 2)

15/1 kl. 20.30 Slovenien - Danmark (vises på TV 2)

17/1 kl. 20.30 Nordmakedonien – Danmark (vises på TV 2)

Evt. mellemrunde

20/1, 22/1, 24/1 og 26/1

Evt. finaleweekend

28/1 og 30/1

 

 

 

 

Anbefalet til dig