Øv: Danmark taber til Norge - Tæt på VM-exit

Henrik Rothenbücher

Selvom Danmark formåede at skabe spænding til sidst i opgøret mod Norge, så lykkedes det desværre ikke de danske kvinder at skabe overraskelsen ved den første mellemrundekamp ved VM.

Mest læste i dag

Danmark spillede sig med hiv og sving videre til mellemrunden ved håndbold VM 2019 i Japan, da de besejrede de regerende EM- og VM-mestre fra Frankrig,.

I mellemrunden fik Danmark et enkelt point med videre, men hvis danskerne skulle have forhåbninger om at gå videre til semifinalen, så ville det højst sandsynligt kræve en sejr i alle tre kampe, eller hvert fald to sejre og en uafgjort.

Den første kamp i mellemrunden bød på ingen ringere end Norge, og det viste sig at blive en rigtig svær opgave for Danmark.

Sandra Toft stod en flot kamp igen i det danske mål, men det var desværre ikke nok. Norge trak fra i første halvleg, som de endte med at vinde 12-9. I anden halvleg kom Danmark bedre med og med 10 minutter igen lykkedes det Danmark at hale ind på Norge, så de blot var et enkelt mål bagude.

Norge formåede dog at holde stand, men i det 56. minut var udsigten til en dansk overraskelse virkelig god. Norge fik en 2 minutters udvisning, og Stine Jørgensen scorede på det efterfølgende straffekast. Desværre gik Norge op og scorede i undertal, og det blev reelt afgørelsen på kampen.

Danmark svarede ikke igen på det efterfølgende angreb, og da Norge scorede til 22-19 med lidt over et minut igen, blev kampen endegyldigt afgjort.

Kampen endte med en sejr til Norge på 22-19.

Resultatet betyder, at Danmark SKAL vinde over Holland i morgen samt i den sidste kamp mod Serbien, mens de skal håbe på, at Norge og Holland fejler i deres resterende kampe.