Officielt: Braithwaite får en frikøbsklausul på 2,2 milliarder kroner

20/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Martin Braithwaite er solgt til Barcelona. Foto: Shutterstock
I dag er den længe ventede transfer af Martin Braithwaite til Barcelona trådt i kraft. Kontrakten er udstyret med en vanvittig frikøbsklausul på 2,2 milliarder kroner.

Mest læste i dag

Hvis Esbjerg kommer i nedrykningsproblemer, så skal de ikke kigge efter forstærkninger fra Barcelona. Den gamle Esbjerg-dreng Martin Braithwaite er nemlig udstyret med en frikøbsklausul på 2,2 milliarder kroner.

Det virker som om, at klausulen er skudt en smule over målet, idet de fleste eksperter allerede snakker om, at danskeren skal skydes af igen til sommer, hvor Barcelonas skadede stjerner vender tilbage fra lazarettet. 

Købsprisen på den danske landsholdspiller er i omegnen af 140 millioner kroner, og det forventes at Braithwaite skal stå til rådighed i 14 kampe. Det giver Barcelona en rådighedspris på 10 millioner per kamp.

Om Martin Braithwaite kan indfri forventningerne er uvist. Men mulighederne er der, idet forventningerne ikke er sat tårnhøjt. Faktisk er mange eksperter forudret over Barcelonas køb. På den vis kan Martin Braithwaite næsten kun overraske positivt. Med en kontrakt til 2024 og en frikøbsklausul på 2,2 milliarder kroner, så virker det som om, at den spanske topklub tror på indkøbet.

Martin Braithwaite kommer fra den spanske bundklub Leganes og har tidligere spillet i Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough og Bordeaux. Set i det lys er Barcelona et massivt hop opad.

 

 

Anbefalet til dig