Det kommer næppe som den store overraskelse, at cykelrytterne i Danmarks største etapeløb igen engang skal forcere nogle af landets skrappeste stigninger, som vi kan byde på her i Vejle. Til næste år er det 3. etape, som fører rytterne fra Holstebro til Vejle.
Når rytterne er nået fra Holstebro til Vejle, skal de forcere Østengård-stigningen og derefter klatre op ad Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej. Derefter er det retur ud i Vejle Ådal, hvor de skal forbi Hopballe, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup, før de rammer rundstrækningen i byen, der igen byder på stigningen på Kiddesvej, der hvert år splittet feltet. Opløbet finder sted på Koldingvej ligesom sidste år.
Årets rutekort. De detaljerede etapebeskrivelser, kilometer for kilometer, offentliggøres i foråret.
Enkeltstarten finder sted tidligere
På et pressemøde for ganske kort tid siden præsenterede løbsdirektør Jesper Worre den nye rute, og selvom det ingen overraskelse er, at rytterne skal forbi Vejle, er der alligevel markante ændringer på programmet.
I år er enkeltstarten nemlig ikke en af de afsluttende udfordringer, men derimod en af de første. Allerede på 2. etape den 22. august skal rytterne ud på en 17 kilometer-lang rute i Grindsted. Så udskilningen i klassementet er altså allerede sket, når rytterne når til Vejle dagen efter. Det gør det dog formentlig næppe mere spændende, at visse ryttertyper skal ud at jagte tid. Det var løbsdirektøren da også inde på under præsentationen:
”Ruten byder på tre hårde etaper, en tidlig enkeltstart og den traditionelle afslutning på Frederiksberg Allé. Selve ruteforløbet er i år ændret markant i forhold til tidligere, fordi enkeltstarten køres allerede på 2. etape. Det betyder, at de hårde etaper på tredje- og fjerdedagen, der begge slutter opad, kan bruges til at distancere enkeltstartsspecialisterne i klassementet,” siger Jesper Worre.
De deltagende hold
I år blev Post Danmark Rundt kørt umiddelbart efter afslutningen på Tour de France. Til næste år er løbet flyttet til senere i august, og arrangørerne håber, at det betyder at de største danske tour-stjerner får mulighed for at deltage.
”Vores sidste etaper i weekenden ligger samtidig med starten på Vuelta a España og World Tour-løbet i Hamburg, men jeg er stadig fortrøstningsfuld i forhold til at samle et endnu bedre felt i 2019, end vi havde i år,” siger Jesper Worre.
De foreløbige 15 deltagende hold er:
World Tour
Team Jumbo-Visma (Holland)
Team Sunweb (Tyskland)
Pro Kontinentalhold
Riwal Readynez (Danmark)
Israel Cycling Academy (Israel)
Wanty-Gobert Cycling Team (Belgien)
Bardiani-CSF (Italien)
Sport Vlaanderen- Baloise (Belgien)
Team Novo Nordisk (USA)
Hagens Berman Axeon (USA)
Kontinentalhold
Team Joker Icopal (Norge)
Uno-X (Norge)
BHS - Almeborg Bornholm (Danmark)
coloQuick - Skive (Danmark)
Team Waoo (Danmark)
Landshold
Team PostNord Danmark