Det må dog formodes, at optimismen og moralen er i top i den nordsjællandske klub efter en god sæson, og denne selvtillid vil unægtelig give klubben en lille fordel, når slutspillet skydes i gang. Rungsted har i de seneste sæsoner vist, at de hører til i toppen af dansk ishockey, efter de i flere år har befundet sig i den tunge ende af ligaen.
Bedste sæson i mange år
Metal ligaen hos tvsporten giver dig et overskueligt overblik over de mange kampe i den bedste danske ishockey liga, som Rungsted stort set har ført fra første kamp blev fløjtet i gang i foråret, og som de som de første kvalificerede sig til de kommende kvartfinaler fra.
Ikke nok med det gode spil og flotte placering i Metal ligaen, så vandt de tilmed fornylig også pokalturneringen i en intens og medrivende kamp mod Frederikshavn. Det så længe ud til, at Frederikshavn skulle løbe af med sejren og pokalen, men en højdramatisk afslutning, hvor Rungsted med tre scoringer i 3. periode og to på 21 sekunder i sidste minut, vendte et truende nederlag til en sejr på 3-2.
Svær optakt og udskiftninger på trænerbænken
Det var ikke under optimale forhold, at Rungsted startede sæsonen i september måned. Allerede inden sæsonen gik i gang, var der uro internt i klubben, da ledelsen ikke var enig i den måde, cheftræner Peter Johansson håndterede holdet på. Han blev derfor fyret, og i stedet overtog den tidligere assistenttræner, Flemming Green jobbet som cheftræner.
Flemming Green nåede dog ikke at være træner i klubben længe. I midten af januar blev det meldt ud, at han omgående stoppede i klubben på grund af helbredsmæssige årsager, hvorefter assistenttræner Erik Hjalmarsson overtog cheftrænerstolen.
Det er sket meget i Rungsted siden den kendte erhvervsmand, Lars Seier Christensen, blev medejer af klubben. Saxo Bank medstifteren er kendt for at være stor sportsfan, og han har også tidligere investeret i både cykelsport og esport. Lars Seiers ankomst til klubben og de gode resultater har ligeledes medført, at flere og flere tilskuere kommer på Bitcoin Arena, og er sociale om det lokale hold, i en verden, hvor smartphones og tablet generelt har gjort os mere asociale.
Kan de fortsætte den gode stime og vinde mesterskabet?
At Rungsted har været mere eller mindre suveræne i det meste af sæsonen, er dog ikke ensbetydende med, at de ligeså sikkert hiver mesterskabet hjem til Nordsjælland for første gang siden 1998. Når otte af de ni klubber i grundspillet rammer play off kampene om kort tid, kan alt ske.
Rammer holdet en periode med dårligt spil og tabte kampe, kan sæsonen hurtig være slut. Intensiteten skrues en smule op, når kvartfinalen går i gang, og det kan vise sig, at blive en ulempe for Rungsted. Efter en lang og hård sæson, kan trætheden begynde at melde sig, og ganske få indkasserede mål kan have afgørende betydning for udkommet af sæsonen.
Når der spilles bedst af syv kampe i slutspillet, bliver de fleste fejl straffet hårdt. Rungsteds back, Tim Daly, er kendt for, at han ofte går med frem, når Rungsted er i angreb, og det kan i sidste ende være skæbnesvangert for klubben, da det kan resultere i gode kontramuligheder for modstanderne og åbninger i defensiven.
Hvorom alting er, så har Rungsted i år en unik chance for igen, at kunne kalde sig for danske ishockeymestre, og det er en chance, de vil jagte med blod, sved og tårer.