Sofie fra Aalborg vinder guld ved ungdoms-OL

18/10/2018

Henrik Rothenbücher

Foto: Cecilie Bak/DIF
Aalborgensiske Sofie Heby har netop vundet guld for Danmark ved ungdoms-ol i cykeldisciplinen Womens Combined. Den 17-årige dansker konkurrerede i fem dicipliner med hendes partner Mie Saabye.

Mest læste i dag

For et par dage siden kunne vi her på Aalborg24 fortælle, at Sofie Heby Pedersen fra Aalborg skulle repræsentere de danske farver ved cykling under ungdoms-OL i Buenes Aires.

Efter fem dage hvor der skulle dystes i fem forskellige konkurrencer, kunne Sofie Heby og hendes partner Mie Saabye stille sig øverst på medajleskamlen og lade sig hylde som olympiske-mestre.

“Jeg er mega glad for, at vi ender med at vinde guld. Det er en konkurrence, der foregår over fem dage, så et godt resultat ville kræve, at alt gik op i en højere enhed. At vi har formået at samarbejde gennem det hele og vinde konkurrencen er bare super fedt, og noget som jeg kun turde at drømme om, inden vi tog af sted. Både sportsligt, men også socialt, har det bare været en kæmpe oplevelse,” udtaler Sofie Heby. 

Konkurrencen bestod af to mountainbike-løb og tre landevejsløb. Efter hvert løb blev der uddelt point efter sin placering. Den første over målstregen ville få 100 point, den næste 80, nummer tre fik 65 og sådan fortsatte det.

Sofie Heby Pedersen kører til dagligt mountainbike i Aalborg MTB Klub, mens Mie Saabye kører landevejscykling i MTBK Silkeborg. 

“Vi har haft den fordel, at jeg tidligere har kørt MTB på højt plan. Det er teknisk sværere at køre MTB, så dem, der kun har prøvet landevejscykling, har måske haft det lidt sværere i den her konkurrence,” lyder det fra Sofie Hebys partner, Mie Saabye.

Pigerne har gennem hele konkurrencen vist, at de er et stærkt par. Allerede på den første dag kørte de sig i front i Team Time Trial og kunne derfor inkassere 100 point. Med 276 point endte de 21 point over Østrig og 121 point over Ungarn. 

 

Anbefalet til dig