Tauson stormer videre i Hongkong: Nu står den på semifinale

04/10/2024

Sporten
Nu venter semifinalen.

Lige nu læser andre også

Clara Tauson leverede en forrygende præstation tidligt fredag morgen dansk tid, da hun med en overbevisende sejr spillede sig i semifinalen i WTA 125-turneringen i Hongkong.

Modstanderen, den japanske Nao Hibino, blev sendt ud af banen med cifrene 6-1, 6-1 i en kamp, der nærmest kun gik én vej.

Det tog den sjetteseedede danske tenniskomet præcis en time at sikre sejren, og det var tydeligt fra start, at hun havde kontrol over kampen.

Det skriver Ekstra Bladet

Kampens tempo blev holdt højt af Tauson, der konstant pressede Hibino til at begå fejl. Med et servegennembrud til 5-1 kunne danskeren lukke første sæt efter blot 35 minutter.

Andet sæt fulgte samme mønster – Tauson fik hurtigt bruddet til 1-0 med en vinklet forhåndsvinder, og herefter fortsatte dominansen. Hibino forsøgte at kæmpe sig tilbage, men hver gang hun fik en chance, var Tauson skarpere og tvang modstanderen til at sende boldene ud.

For fem år siden mødtes de to spillere også, og dengang tabte Tauson med cifrene 2-6, 0-6. Men den tid er forbi. I dag er den 21-årige dansker etableret på touren og rangerer som nummer 72 i verden.

Med en plads i Hongkong-turneringens semifinale kan Tauson nu begynde at drømme om en placering i top-50, hvis hun fortsætter med samme overbevisende spil.

Semifinalen venter lørdag – og Tauson er mere end klar.