Tour de France-legende stopper karrieren

27/1/23 08:37

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
2023 bliver den sidste tour for Peter Sagan.

Han har vundet den grønne trøje i Tour de France hele syv gange, men i år bliver sidste gang den slovakiske rytter kan forsøge sig for den ottende. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Den 33-årige Peter Sagan har besluttet sig for at stille ryttercyklen tilbage i garagen, efter dette års Tour de France. Den garvede pointmester vil nemlig forsøge sig med en OL-guldmedalje på mountainbiken i stedet.

“Næste år bliver jeg helt sikkert med Team TotalEnergies, men jeg vil fokusere på at kvalificere mig til mountainbike-disciplinen ved OL” udtaler han sig i en YouTube-video.

“Jeg kommer til at køre nogle mindre landevejsløb, men jeg planlægger ikke at køre World Tour-løb i forhold til at nå OL, og så ser vi derfra. Men jeg vil sige, at dette er sidste sæson, hvor I kan se mig i World Tour-løb”.

Og selvom han nu vil prioritere de mudrede veje frem for de franske alper, så kan han se tilbage på karrieren der består af rigelig med højdepunkter.

Slovakken har nemlig skrabet hele 18 Schweiz Rundt-sejre, 17 Californien Rundt-sejre, og 12 etapesejre i “Touren”.

Men nu skal livet bruges på at prioritere familien og de bredere cykeldæk.

“Jeg vil bruge mere tid sammen med min søn, Marlon, og anskue livet fra andre sider. Ikke bare som rytter. Det var aldrig min drøm at køre, indtil jeg var 40 eller 50 år (...) Jeg gør det for mig selv. Ikke for alle mulige andre” slutter han videoen af med.

Du kan se offentliggørelsen i videoen her: