Tre nøglespillere er skadet: Bekymret landstræner ser frem mod lørdagens kamp

07/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Tre nøglespillere er skadet, hvorvidt de bliver klar til lørdagens EM-kamp vides ikke. Foto: Dansk Håndbold Forbund
Rasmus Lauge, Magnus Landin og Lasse Svan kæmper med at blive skadesfri, inden EM går i gang.

Mest læste i dag

Landstræner Nikolaj Jacobsen har nok at tænke på i denne ug. Lørdag spiller Danmark sin første landskamp ved årets EM, hvor tropperne møder landsholdet fra Island. Derefter venter kampe mod Ungarn og Rusland. Men som det ikke var nok, så har landstræneren tre nøglespillere, der har skader, som potentielt kan holde dem ude af kampen. 

Rasmus Lauge er skadet i læggen. Han pådrog sig skaden, da han trænede med landsholdet mellem jul og nytår. Playmakeren kan tidligst træne med torsdag, og i dag - tirsdag - er det fortsat uklart, om han er klar til start i lørdagens kamp. 

Magnus Landin fik en skade i sin storetå, da Danmark besejrede Norge i en Golden League-kamp tidligere på måneden. Hos Lasse Svan er det skulderen som volder problemer. Den blev skadet i en klubkamp for Flensburg-Handewitt. 

Fløjspillerne blev scannet mandag, men resultatet af undersøgelsen er ikke kendt. Svan skal i scanneren igen i løbet af tirsdagen.

Derfor er der lagt op til en spændende uge for landstræner Nikolaj Jacobsen, som formentlig må gå og trippe et par dage endnu, inden han kan lægge en håndfast plan for opstillingen til lørdagens håndboldkamp. 

Det siger han selv i et interview med Ekstra Bladet.

"Det er bekymrende. Alle tre er spillere fra startopstillingen, og alle tre er meget vigtige. Jeg ved endnu ikke, hvordan det ser ud. Jeg tror ikke, jeg kan sige noget om de skader, før vi når hen til torsdag. Før får vi nok ikke et klart billede af, hvem der er i stand til hvad," fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet

 

Anbefalet til dig