Viktor Axelsen gør det for første gang: Så er det også prøvet

Sporten
Viktor Axelsen vinder for første gang

Lige nu læser andre også

Viktor Axelsen triumferer for første gang ved Hong Kong Open

Viktor Axelsen fortsætter sin imponerende sejrsrække og har nu tilføjet endnu en titel til sin allerede bugnende samling.

Søndag sikrede den 30-årige dansker sig sin første triumf ved Super 500-turneringen Hong Kong Open efter en dominerende præstation mod kineseren Lan Xi Lei i finalen.

Axelsen har ellers vundet næsten alt i sin karriere, men havde aldrig tidligere løftet trofæet i Hong Kong. Den historie blev ændret, da han overlegent besejrede Lei i to sæt, 21-9, 21-12, og sikrede sin 19. sejr i træk siden OL-guldet i august.

Det skriver TV 2.

Kampen startede med et kort øjebliks usikkerhed fra Axelsen, der hurtigt fandt sin rytme efter at have været bagud 0-2. Derefter dominerede han fuldstændigt, hvor han vandt ti bolde i træk og satte sig solidt på første sæt. Med en blanding af stærk defensiv og knivskarpe angreb efterlod Axelsen sin modstander chanceløs.

Efter 18 minutter var første sæt sikret, da Lan Xi Lei sendte bolden ud over sidelinjen, hvilket cementerede danskeren som den klart bedre spiller.

I andet sæt forsøgte Lan Xi Lei at tage kontrol, men Axelsen holdt hovedet koldt. Selvom kineseren kortvarigt holdt trit, var det blot en midlertidig opblomstring. Bagud 6-7 trådte Axelsen på speederen og vandt ni bolde i træk, hvilket knækkede modstanderen.

På matchbolden tvang Axelsen Lei til en fejl ved nettet, og sejren var en realitet. Axelsen kunne herefter bryde ud i jubel efter en næsten fejlfri præstation.

Nu venter endnu en udfordring for Axelsen, når han på onsdag møder Lan Xi Lei igen, denne gang i Super 1000-turneringen China Open.