1 æg om dagen kan forlænge livet: Her er 7 vaner der holder dig sund

09/6/22 12:53

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du kan selv gøre meget for, at holde dig sund så længe som muligt.

Et æg om dagen holder lægen for døren – for æg er en fantastisk måde at sænke kolesterol og sænke blodtrykket. Det skriver TheSun.

Forskere fandt ud af, at det kan hjælpe med at afværge hjerteanfald eller slagtilfælde takket være de vitaminer og mineraler, som ægget indeholder.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Men at spise æg er ikke det eneste, du kan gøre regelmæssigt for at få et sundere liv. Her er nogle simple handlinger, du kan gøre på daglig basis for at hjælpe din krop med at leve længere.

STIL DIG OP HVER HALV TIME

At sidde ned er faktisk skadeligt for dit helbred. At tage fem minutter og komme op af stolen hver halve time kan hjælpe med at forhindre stigende blodsukker og kolesteroltal, ifølge British Heart Foundation.

Det kan også hjælpe med at bekæmpe fedme, diabetes og vægtøgning. De fleste mennesker bruger otte til ni timer dagligt siddende, så det er værd at indstille en alarm hver time for at stå op lidt.

SOV I SYV TIMER

At får en god nats søvn er en god måde at sikre, at du lever så længe som muligt. Syv timer om natten er den perfekte tid til at genoplade og genopfriske din hjerne, ifølge forskere fra Cambridge og Kina.

Det styrker også hjertet, mindsker risikoen for diabetes og giver et boost til dit immunforsvar. Men at sove i mere – eller mindre – end syv timer kan faktisk have en skadelig effekt på dit helbred.

SÆT FED FISK PÅ MENUEN

Fed fisk har vist sig at være nyttigt til at forebygge demens.

Adskillige undersøgelser har vist, at tilføjelse af laks til din kost, eller andre fisk såsom makrel, tun eller sardiner, reducerer chancen for at udvikle hjernesygdomme såsom Alzheimers.

Omega-3 fedtstoffer er sunde fedtstoffer, som findes i blandt andet fisk, og giver dit hjerte et boost og kan sænke risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde, ifølge en undersøgelse fra University of Manchester.

BEVÆG DIG I 11 MINUTTER

Glem alt om at tvinge dig selv ned i fitnesscentret. Forskere i Norge fandt ud af, at ved at bevæge sig med moderat intensitet i kun 11 minutter dagligt – for eksempel at tage en rask gåtur – gør, at du bliver mindre tilbøjelig til dårligt helbred end dem, der kun er aktive i to minutter om dagen.

Andre muligheder for at forblive sund inkluderer at slå græsset, spille fodbold eller bære tunge dagligvarer op ad trappen.

HÆNG UD MED DINE VENNER

At tilbringe tid med dine venner er fantastisk for din mentale sundhed – og det kan øge dine chancer for at leve et langt liv.

Forskere ved University of Michigan i USA fandt ud af, at mennesker med dårlige sociale relationer havde en øget risiko for at dø. Dem med stærke venskaber og en tæt venskabskreds havde større chance for at leve et langt liv.

MEDITER ET ØJEBLIK

DET er ikke kun for veganske hippier - at meditere kan være så simpelt som at sætte sig ned og kigge ud i haven, mens du tænker på din dag.

Det er værd at bruge mindst 13 minutter på det, for at opnå fordelene – og du kan også lytte til din yndlingsmusik.

RØDVIN

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Antioxidanterne i rødvin hjælper med at regulere dit kolesteroltal og holde blodkarrene fleksible, hvilket reducerer chancerne for en blodprop, ifølge en række undersøgelser.

Det kan også reducere chancerne for tyktarms- og æggestokkræft, sammen med nogle andre, når det nydes på regelmæssig basis. Men mere end blot et glas kan være skadeligt for dit helbred, så sørg for at drikke med måde