5 hacks der med garanti vil gøre dig glad

12/1/23 18:09

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Føler du dig lidt nede i det grå, mørke vintervejr? Så skal du læse det her.

At sidde foran fjernsynet i timevis kan gøre dig deprimeret, viser en undersøgelse fra Fudan University i Shanghai.

Hver ekstra time foran tv'et øger tristheden med fem procent ekstra, på grund af stillesiddende adfærd og mangel på motion.

Men den gode nyhed er, at du kan vende det om med nogle meget nemme livsstilsændringer. Fra at øge din sexkvote til at lytte til triste sange. Så sluk fjernsynet og læs denne enkle guide til, hvordan du bliver et gladere menneske.

1.Ha' mere sex
Ved at firdoble mængden af sex du har på en måned, vil du faktisk blive gladere. Selvom det kan lyde indlysende, er det også videnskabeligt understøttet.

En undersøgelse fra Coventry University viste, at folk, der havde sex fire gange om måneden i stedet for kun én gang, fik det samme lykkeboost som at vinde mere end 330.000 kroner. Det skriver The Sun.

2.Bliv beskidt
At gå en mudret tur eller få hænderne snavsede i haven vil give dig et sus af glæde.

University of Bristol fandt ud af, at en harmløs bakterie, der findes i jorden, kaldet mycobacterium vaccae, kan aktivere neuroner i hjernen, der producerer serotonin.

Mangel på serotonin kan forårsage depression. Så kom udenfor og lad arbejdshandskerne blive hjemme.

3.Gi' den gas med bandeordene
At bande kan gøre os mere modstandsdygtige, og det kan også give os et længere liv. Forskere fra New Jersey fandt ud af, at vi er mere tilbøjelige til at trænge igennem vanskelige situationer, hvis vi kan bande, mens vi gør dem.

De testede dette ved at bede deltagerne om at holde hånden i isvand. De, der råbte uanstændigheder, holdt længere ved opgaven.

4.Drik kaffe
En kop eller to kaffe menes i vid udstrækning at øge angsten - men det ser ud til, at det modsatte faktisk er sandt.

En Harvard-undersøgelse i USA fandt en sammenhæng mellem moderat kaffedrikning og en reduceret risiko for depression hos kvinder. Andre undersøgelser har fundet ud af, at det koffein-boost, du kan få fra en kop te, også virker.

5.Skru op for balladerne
Hvem elsker ikke en smule Adele, når du føler dig nede og har brug for græde lidt?

Forskere i Berlin fandt ud af, at det at lytte til tårevækkende musik faktisk kan booste dit humør. Det menes, at trist musik kan virke lindrende og fungere som en stemningsstabilisator og følelsesmæssig støtte.

Så vær ikke undskyldende næste gang du fælder en tåre til en ballade.