64 nye bekræftede dødsfald

04/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Coronavirussen spreder sig med lynets hast. Foto: Shutterstock
Coronavirussen er stadig ikke under kontrol. Et rekordantal nye bekræftede dødsfald får dødstallet til at stige til sammenlagt 425.

Mest læste i dag

I alt 64 personer bukkede under for coronavirussen og det er det største antal dødsfald på et døgn. Alle dødsfald er registeret i Wubei-provinsen, som er den kinesiske provins, der er hårdest ramt. Alene i Wubei-provinsen er der 414 registrerede døde som følge af virussen. 

Antallet af døde skal selvfølgelig ses i sammenhold med antallet af smittede, der i øjeblikket er registeret til 13.552 i provinden. I Kina er smittetallet oppe på over 19.000. 

På grund af coronavirussen indfører flere og flere lande indflyvningsforbud fra Kina.

Dødeligheden måske overdrevet

Et publiceret studie i The Lancet viste at 11 ud af en kontrolgruppe på 99 døde af coronavirussen. Det burde indikere en dødelighed på omkring 11%. Langt de fleste tror dog, at dødeligheden er langt lavere. De fleste uvidenskabelige undersøgelser peger på en dødelighed omkring 2%, hvor det især er midaldrende og ældre mænd, der bukker under for virussen.

De nyeste udtalelser fra fagfolk forsikrer om, at coronavirussen slet ikke er så farlig, som tidligt antaget. Statens Serum Institut melder f.eks. ud, at corona måske minder mere om almindelig influenza end om den frygtede og beslægtede virus SARS.

Andet dødsfald udenfor Kina

Selvom det er Kina, der er særligt hårdt ramt, så er smitten båret videre til mange andre lande. I langt de fleste tilfælde dog uden dødelig udgang for de smittede. På Filippinerne døde den første af coronavirus for to dage siden, mens der er bekræftet et dødsfald i Hongkong i dag. Det bringer det samlede antal døde udenfor Kina op på to.

 

 

Anbefalet til dig