8 vigtige tegn på at du ikke drikker nok vand

Foto: Shutterstock

Drikker du nok vand?

Anbefalingen lyder på, at hvis man har et almindeligt aktivitetsniveau og desuden er sund og rask, så bør man drikke halvanden til to liter vand om dagen. 

Det kan naturligvis svinge, alt efter hvor aktiv du er og om der er vamt. 

Der er dog flere symptomer, der kan vise sig, hvis ikke du drikker nok vand.

Det skriver HealthyPanda.net.

Hovedpine 

Hvis ikke du har drukket nok vand, så kan du risikere at få hovedpine. Årsagen er at hjernen har brug for masser af væske for at fungere optimalt - og derfor vil du få hovedpine, hvis du mangler væske.

Mørk urin 

Hvis din urin er meget koncentreret - så er det et tydelig tegn på, at du mangler væske. Hvis der desuden er langt imellem at du behøver bevæge dig ud for at tisse, kan det også være et tegn på, at du ikke får nok at drikke. En sund krop der får nok vand, producerer nemlig næsten klar urin.

Læs også

Genialt husmor-trick: Fjerner lugt og bakterier

Tør mund

Hvis du døjer med at blive tør i munden, så kan det nemt være et symptom på, at du ikke får nok vand. Dehydrering viser sig nemlig på mange måder - og er væskebalancen ikke i orden, så kan det altså komme til udtryk ved at du bliver tør i munden.

Du er svimmel 

Svimmelhed er også en klar indikator på, at du ikke drikker nok væske. Hvis du ikke får nok vand påvirker det nemlig din hjerne, hvilket kan udvikle sig til hovedpine og eventuelt også kvalme.

Træthed 

Hvis du er sløv og har svært ved at holde fokus, så kan det være et klart tegn på, at du måske er dehydreret. Hvis din krop mangler vand, tager den nemlig væske fra blodet i kroppen og det vil derfor få dig til at blive sløv og træt. Føler du dig derfor træt midt på dagen, så tag et stort glas vand i stedet for en kop kaffe.

Du mærker en lille sult

Hvis du pludselig føler dig sulten - men ellers får nok at spise - så kan det faktisk være fordi du ikke har fået nok at drikke. Der kan nemlig opstå “forvirring” i kroppen, så du i stedet for tørst føler en mild sult. Det kan svække slimhinderne i maven og føre til fordøjelsesproblemer og halsbrand. 

Tør hud

Tør hud kan naturligvis skyldes mange ting - men det kan faktisk også være forårsaget af vandmangel. Hvis ikke du får nok vand, går det nemlig hårdt udover mange af kroppens funktioner. Tør hud er derfor et almindeligt symptom på dehydrering og er faktisk et af de første til at vise sig. 

Du er altid tørstig 

Føler du dig altid tørstig? Hvis du er kronisk tørstig er det typisk et tegn på, at du ikke får nok vand. Sodavand, kaffe eller alkohol slukker nemlig ikke tørsten - det vil naturligvis hjælpe et øjeblik, men ikke stille den store tørst. Derfor er det vigtigt at huske også at drikke vand. 

Læs også

Trick begejstrer: Sådan vælger du den perfekte vandmelon

 

 

 

Læs også