Brug dette simple trick til fedtforbrænding: Vil hjælpe dig med at forbrænde 60% flere kalorier, når du går

Gåture er en skånsom måde at holde sig i form på - og hvis du går med et mål om at tabe dig, kan dette tip hjælpe dig med at forbrænde fedt hurtigere.

Mest læste i dag

Du behøver ikke et dyrt fitnessmedlemskab for at holde dig i form. Faktisk kan det være så enkelt som at gå regelmæssige ture. Det kan gøres når som helst på dagen og koster dig ikke en øre.

Udover at hjælpe med vægttab, øger gåture også din generelle velvære. Det menes at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og kan også være godt for dit mentale helbred. Derfor bør du ikke være i tvivl om, at det er en god idé at gå regelmæssige ture.

En rask gåtur på 10 minutter om dagen har mange sundhedsfordele og tæller med i de anbefalede 150 minutters ugentlig motion. Men hvis dit mål er at tabe dig, er det ikke helt så simpelt. I dette tilfælde er du nødt til at forbrænde flere kalorier, end du indtager.

Gåture forbrænder cirka 100 kalorier pr. mil (ca. 1,6 km), men ved at øge intensiteten kan du forbrænde flere kalorier. Og en god måde at øge intensiteten på, er ved at ændre din gangteknik.

Forskning har fundet ud af, at hurtige gåture op ad bakke med en hastighed på 3,5 mph (ca. 5,6 km/t) forbrænder 60% flere kalorier end at gå på fladt underlag. Forskningen fra Very Well Fit fandt ifølge Daily Star ud af, at en person på 150 lb (ca. 68 kg) forbrændte yderligere 48 kalorier per mil.

Samtidig fandt American College of Sports Medicine's Resource Manual for Guidelines for Exercise Testing and Prescription ud af, at for hver gang stigningen øges med 1%, forbrændes cirka 12% flere kalorier.

Dette svarer til 10 kalorier mere per mil for en person på cirka 68 kg. Derfor vil en stigning på 10% hjælpe dig med at forbrænde dobbelt så mange kalorier per mil.

Hvis du har adgang til et løbebånd, kan du let indstille hældningen for at forøge antallet af kalorier du forbrænder. Har du ikke et løbebånd, bør du finde steder i dit nabolag, hvor du kan gå op ad bakke.

Selvom det kan være svært at holde en konstant stigning på gåture udenfor, bør du derfor forsøge at vælge terræn, der er varieret for at holde din puls oppe. Forskning fra Metabolic Equivalent viser, at du kun forbrænder 6,6% færre kalorier pr. mil, når du går på fladt underlag.

Hvis du lægger ud med en opadgående del efterfulgt af en nedadgående del på din gåtur, vil du stadig forbrænde flere kalorier end ved at gå på fladt underlag. Derfor kan det kun anbefales, at du forsøger at gøre dette.

Anbefalet til dig