Chokafsløring: Så mange bakterier er der på dit tastatur

08/09/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En undersøgelse har vist, at det gennemsnitlige tastatur rummer lige så mange bakterier som skraldespanden i køkkenet.

Mest læste i dag

Det er her, vi bruger cirka otte timer om dagen på at arbejde, spise og drikke. Så mange vil nok blive forfærdede over at høre, at vores skriveborde er tre gange mere snavsede end toiletbræt.

En undersøgelse viste, at det gennemsnitlige tastatur rummer lige så mange bakterier som en køkkenskraldespand, mens en computermus er mere beskidt end en typisk dørmåtte.

Podninger blev taget fra ti af hver genstand på kontorer i hele Storbritannien og derefter sammenlignet med snavsede husholdningsgenstande.

Det gennemsnitlige skrivebord havde næsten 21.000 bakterier pr. kvadrattomme, et tastatur typisk 3.295 bakterier, mens det for en mus var 1.676. Og kontortelefoner var hjemsted for mere end 25.000 bakterier. Det skriver Daily Mail.

"Skriveborde og kontorartikler kan være op til fire gange mere snavsede end et toiletsæde, fordi vi bruger så meget mere tid ved dem. Folk har en tendens til at spise og drikke ved deres skriveborde og tænker aldrig på at gøre rent bagefter. Medarbejdere har heller ikke en tendens til at overveje at desinficere regelmæssigt," sagde Karim Samani, administrerende direktør for rengøringsvirksomheden TechDisinfect.

"Virus og bakterier kan meget nemt overføres rundt i hjemmet, men vores arbejdspladser er potentielt en meget større fare," tilføjede han.

Det er ikke kun fællesområder, der kan rumme en virus, nogle vira kan overleve på overflader som metaller og plastik i op til en dag, hvilket betyder dagligdags it-udstyr, såsom bærbare computere, tablets, telefoner, tastaturer, mus, printere osv. kan være hotspots til smitte.

"Ved at starte en undersøgelse som denne spekulerede vi på, om vi ville få chokerende resultater. Og ved at sammenligne toiletsæder, dørmåtter og køkkenspande med almindelige skrivebordsartikler, blev vi overraskede over at finde ud af, hvor snavsede skriveborde faktisk kan være," sagde en talskvinde for webstedet Fasthosts.co.uk.

Anbefalet til dig