Chokerende undersøgelse: Dette må du aldrig gøre

03/11/20 12:55

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Når du har læst dette, så gør du det med sikkerhed aldrig igen.

Husker du at slå låget til toilettet ned, inden du trækker op? Hvis ikke, så husker du det formentlig i fremtiden, efter du har læst denne artikel. 

En fascinerende - eller måske nærmere chokerende billedeserie, viser hvad der sker, hvis du glemmer at slå låget ned, inden du trækker ud i toilettet. Det skriver Mirror.

Det er firmaet Harpic som står bag undersøgelsen, som viser, hvad der sker når der trækkes ud i toilettet.

Når der skylles ud i toilettet, dannes der tusindvis af små aerosol dråber - som er bittesmå dråber, der indeholder luftbårne partikler. Glemmer du at slå låget ned inden der skylles ud, så kan disse små partikler forurene overflader helt op til 6 meter væk. 

Kan i værste fald medføre infektion i luftvejene

I en tid som den vi netop befinder os i nu, er god hygiejne ekstra vigtigt. 

For at fremhæve hvad der sker, når der trækkes ud, har Harpic brugt en speciel højhastighedskamera teknologi til at fange billeder af dråber og partikler som forlader toilettet. Det ligner et fyrværkeri - men det er det bestemt ikke. 

Jonathan Knowles 

Jonathan Knowles 

Harpic har udarbejdet undersøgelsen, for at køre kampagnen #CloseTheLid (Luk låget, red.), som skal hjælpe med at forbedre enkle rengøringsrutiner i hjemmet. 

Faktisk er nogle af partiklerne som ryger ud af toilettet under et skyl, i stand til, at kunne nå den nedre del af vores nedre luftveje, hvilket kan føre til infektion. Det sker hvis en person rører ved en overflade som er forurenet med partiklerne, hvor vi får ført dem videre til vores næse eller mund. 

Herunder kan du se flere billeder af, hvordan der ser ud, hvis låget ikke er slået ned. 

Jonathan Knowles 

Jonathan Knowles 

 

Jonathan Knowles 

Jonathan Knowles 

 

Jonathan Knowles 

Jonathan Knowles