Corona spreder sig på kursus: 29 ud af 34 smittet

24/9/20 12:56

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
29 ud af 34 deltagere på kurset er nu konstateret smittet med coronavirussen.

En række deltagere er testet positive for smitte med coronavirus/covid-19 efter afholdelse af kursus i Forsvaret. 

Så kortfattet starter en pressemeddelelse, som Forsvarskommandoen torsdag har offentliggjort. Selvom forsvaret - ifølge meddelelsen - havde forsøgt at tage deres forholdsregler, så slap coronasmitten igennem linjerne, og det betyder at langt størstedelen af deltagerne på et kursus i regi af Forsvaret nu er er smittet. En af disse er forsvarschefen selv. 

Efter afholdelse af Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus er 29 ud af 34 deltagere konstateret smittet med coronavirus/covid-19. Kurset henvender sig til meningsdannere i det danske samfund og løber over to separate uger, hvor den sidste del blev afholdt den 13.-17. september i Fredensborg, skriver Forsvarskommandoen.

"Kurset blev afviklet efter de gældende regler og anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne, hvorfor det er en uheldig og trist situation, at mange af deltagerne er smittede," siger dekan ved Forsvarsakademiet, Peter Dahl Thruelsen, som er ansvarlig for kurset.

Alle deltagere havde ved kurset fået udleveret mundbind, som blandt andet blev brugt under transport. Der var sprit tilgængelig ved alle lejligheder, overflader blev rengjort flere gange dagligt, ligesom der var fokus på at holde afstand under aktiviteterne, og alt mad blev serveret eller var portionsanrettet.

Ingen er meldt alvorligt syge.

Forsvarschef testet positiv

Udover de 34 deltagere har flere eksterne oplægsholdere været forbi kurset i kortere perioder. Heriblandt forsvarschef general Bjørn Bisserup, som blandt andet holdt oplæg for deltagerne onsdag den 16. september.

Søndag blev forsvarschefen også testet positiv for smitte med coronavirus/covid-19 – det kan dog ikke entydigt siges, hvorvidt han er blevet smittet under sit besøg ved kurset. Forsvarschefen er derfor gået i isolation. Han løser sine arbejdsopgaver hjemmefra i den kommende periode.