Covid 19 - den virus, der satte verden i karantæne

Covid-19, også kendt som coronavirus, er en viral respiratorisk sygdom, der optrådte i 2019 og derefter den 11. marts 2020 blev klassificeret som en pandemi af WHO som en pandemi SARS-CoV-2-virus.

 

Desværre er der endnu ikke fundet nogen effektiv kur, så forebyggelse er meget vigtig. Vi kan bremse eller forhindre spredning af sygdommen ved at undgå større masser, samfundsområder og være opmærksom på korrekt hygiejne og hyppig desinfektion.

Tvunget inden for fire vægge

Epidemien spreder sig ustoppeligt rundt om i verden og rammer allerede næsten alle aldre. Ikke kun er kroniske patienter eller dem med svækket immunsystem og ældre i fare for Covid-19, men det angriber også unge og sunde organismer. Denne resistente og aggressive virus kræver mange ofre over hele verden. Mere end 60 millioner er blevet inficeret med Covid -19-virus, med mere end 14 millioner inficeret i De Forenede Stater alene. Mange mennesker sættes i karantæne på grund af infektionen, og de, der endnu ikke har fået sygdommen, tvinges ind i et begrænset rum inden for de fire vægge for beskyttelse og forebyggelse. For dem der kan løses, udfører de deres arbejde i et hjemmekontorsystem fra deres eget hjem. Antallet af familie- og vennebegivenheder og sammenkomster og antallet af tilladte deltagere er også begrænset. Da vi bruger meget mere tid i vores hjem end normalt (ofte selv som følge af epidemien alene), bruger vi også mere tid foran fjernsynet eller computeren, ikke kun til arbejde, men også til underholdning og rekreation.

Film, biograf, musik

Hvis Covid-19 allerede tvinger mange af os til at blive hjemme, så lad os prøve at finde den bedst mulige tid. Lad os se vores yndlingsfilm, serier eller film, som vi ikke har set før på grund af manglende tid. Du kan se film på dit tv, laptop, computer eller endda din smartphone. Masser af film og serier kan downloades via forskellige tjenesteudbydere. Skærmene på fjernsyn, pc'er eller mobiltelefoner leverer billeder af bedre kvalitet, men for perfekt lyd skal du slutte separate højttalere til vores enheder. I dag kan vi vælge mellem et utal af typer og prisklasser for højttalere, afhængigt af hvilken enhed vi parrer med, og hvor meget plads vi vil placere. Der er mange fremragende mærker af højttalere tilgængelige på markedet, såsom Dali Epicon 8 eller JBL Flip 4 højttalere. Det er dog ikke nok at få højttalere af god kvalitet. Rumets akustik skal også tages i betragtning.

Akustiske aspekter

Traditionelle byggematerialer er ikke i stand til at absorbere lydene fra det dybere interval, lydene reflekteres fra væggene og glasoverfladerne og skaber et ubehageligt ekko. Ekko, støjende lyd forringer oplevelsen af ​​at se film eller lytte til musik, og i det lange løb kan det forårsage hovedpine og spænding. Covid-19 gør vores liv ret bitre, det skaber frygt hos mennesker, og frygt kan føre til frustration og angst. De, der er inficeret med virussen, er tvunget til at distancere sig fra deres familiemedlemmer og venner for at beskytte deres kære. Svaghed forårsaget af ensomhed og sygdom, utilpashed og andre ubehagelige symptomer forværrer angst. Virussen skåner heller ikke nervesystemet, mange mennesker klager over en tilstand, der ligner depression, både under sygdom og efter bedring. Derfor er det endnu vigtigere, at tiden brugt indendørs, ofte alene, er behagelig og behagelig efter vores bedste evne. Støj udefra eller fra naboer kan også være ekstremt irriterende og forhindre et behageligt tidsfordriv. Uanset om du ser film og lytter til musik i en stue, et biografrum eller et lille hjemmekontor, er det værd at undersøge rummets akustik. Strukturen af ​​lydabsorberende materialer er fleksibel eller porøs. Materialestrukturen på hårde, flade vægge, lofter, gulve og glasoverflader er imidlertid ikke sådan. Høje toner kan absorberes af almindelige møbler, men dybe toner er allerede et problem. Heldigvis er det let ved hjælp af akustiske elementer af høj kvalitet at designe den rigtige akustik. Lydabsorberende paneler, akustikpanel og diffusorelementer kan placeres på væggene og loftet. Lydabsorberende paneler, lyudabsorbenter i en hård træramme indeholder akustisk bomuld, der er sundhedsskadeligt og har en effektiv lydabsorberende egenskab. Disse paneler er belagt med en støvtæt, fleksibel akustisk silke. De fås i mange farver og mønstre. Hvis du vil have et virkelig unikt stykke, tilbyder vi fotoprintede, trykte paneler. Næsten ethvert billede kan udskrives på dem, såsom familiebilleder, film- eller musikplakater, landskaber osv. Diffusorelementerne spreder lydene, der kommer til deres overflade i hele båndbredden, i alle retninger i rummet - og opnår en jævn lyd. Akustikpanelernes type, mængde og ideelle placeringspunkter bestemmes af eksperter under nøjagtige akustiske målinger. Op til 30 decibel lydisolering kan opnås ved at placere tyk, tætly vævede akustiske gardiner foran vinduerne. Dæk det hårde, flisebelagte eller parketgulv med et lydisoleret tæppe, som ikke kun er effektivt til støjdæmpning, men også et smukt tilbehør til hjemmet. Hvis du kan skabe perfekt surroundlyd, kan film give en ægte filmoplevelse, og du kan nyde realistiske og naturtro rytmer, mens du lytter til musik.

Vær ikke modløs, tænk positivt!

Den ugunstige økonomiske situation forårsaget af virussen skaber vanskeligheder i alle lande. Mange mennesker mistede deres job, mange iværksætterfirmaer gik konkurs. Frygt for sygdommen og dens konsekvenser gør det vanskeligt at have en normal livsstil til enhver tid. Karantæneperioden lægger en endnu større mental byrde på os alle. De heldige undgås af virussen eller gennemgår asymptomatisk, muligvis med milde symptomer. Under alle omstændigheder bør alle forventes at blive hjemme i lang tid, og ferien tilbringes kun med en lille familie. Uanset om vi er alene eller med kære, der opholder sig inden for de fire vægge, kan det altid være et godt program at se film og lytte til musik. Hvis vi også er opmærksomme på akustikken, kan vi føle os i vores eget hjem i en biograf eller på scenen eller på en koncert.

 

 

Læs også