Dansk skuespiller ramt af agressiv kræft: Det har sat dybe spor

Foto: Nyheder24.dk

Da diagnosen kom sidste år, ramte det familien rigtig hårdt.

Beskeden alle frygter at få: "Du har kræft". Den fik den danske skuespiller Ann Eleonora Jørgensen for godt et år siden.

En besked der rystede både hende og hele hendes familie.

I dag er Ann Eleonora Jørgensen erklæret kræft fri, men sygdommen har sat dybe spor i familien. I et stort interview med Berlingske fortæller hun nu om den hårde tid. 

Læs også

Gravid igen: Nu afslører 'Forsidefrue' kønnet

Den dag hun fik overrakt den skrækkelige besked, stod hun på scenen to timer senere. Noget hun selv beskriver, som det værste hun har oplevet.

Symptomerne viste sig som brystsmerter, brystbetændelse og en forstørrelse af det ene bryst. Samtidig følte den 56-årige skuespiller sig syg. 

Kritiserer forløbet

Men på trods af de mange symptomer på, at noget var galt, så gik der længe før lægerne reagerede og undersøgte sagen nærmere. Noget som Ann Eleonora i dag retter skarp kritik imod. 

Desværre viste det sig - rigtigt nok - at der var noget helt galt. Biopsien talte et tydeligt sprog.

Ann Eleonora Jørgensen i 2019. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

"Fra da af var jeg ikke i tvivl. Det her var ikke bare forstadier til cancer – det var mere. Det kunne jeg mærke i min krop. Så brystet blev fjernet, og da prøverne fra biopsien kom tilbage ti dage senere, havde de ikke bare fundet forstadier. Jeg havde den ekstremt aggressive HER2 positiv, østrogenreceptor positiv cancer," fortæller Ann Eleonora til avisen. 

Læs også

Det britiske kongehus med opsigtsvækkende udtalelese: "Det er skuffende"

Privat danner hun par med manden Rasmus Windfeld, som hun har sønnen Osvald sammen med. Derudover er hun mor til datteren Carla, som hun har med sin eksmand Emmet Feigenberg. 

Ann Eleonora Jørgensen er blandt andet kendt fra 'Forbrydelsen', 'Jul i Valhal', 'Italiensk for begyndere' og 'Herrens veje'.

Sygdommen har i dag sat dybe spor i familien. Hun fortæller, at før kræften var de en meget "talende familie", mens der nu er mere stilhed. Med sygdommen er bevidstheden om, at man hurtigt kan miste hinanden nemlig også kommet.