Dansk supermarked siger fra: Nu må I altså stoppe

23/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

De ansatte hos Superbrugsen har fået nok. Foto: Shutterstock
Butikspersonalet er særligt udsat i disse dage.

Mest læste i dag

Superbrugsen i Vig sætter nu foden ned på sociale medier. Personalet i Brugsen mener ikke, at danskerne er gode nok til at overholde retningslinjerne for, hvordan man bør handle ind, så coronasmitten mindskes mest muligt. 

Det tog noget tid, men nu virker det til, at de fleste danskere har forstået, at coronavirussen præsenterer en alvorlig udfordring for både borgere, sundhedsvæsen og resten af samfundet. Det er dog ikke alle steder, at de nye retningslinjer rigtigt har slået an. 

Langt de fleste supermarkeder har fået sat afstands-mærker på gulvet og plexiglas foran kassen, så både de ansatte og handlende undgår smitte. Ansatte i dagligvarer-butikkerne sendes nemlig ikke hjem. Selvom virussen smitter flere hver dag og mange danskere arbejder hjemmefra, så skal man stadigvæk kunne købe fornødenheder til dagligdagen.

Butiksansatte er udsatte

Mange er gået over til at handle deres dagligvarer på internettet, men butikkerne holder fortsat også åbent. Det betyder tilgengæld også, at de ansatte sætter deres egen sundhed på spil hver morgen, de møder ind på arbejde. 

Derfor kommer Superbrugsen i Vig nu med en regulær opsang. 

“Kære kunder. Vi oplever stadig rigtig mange der kommer og handler sammen, enten som par, eller med hele familien. NU ER DET ALTSÅ PÅ TIDE VI TAGER LIDT ANSVAR, OG VISER OMTANKE. Vi ser helst kun 1 person pr. husstand handle. Lad nu enten konen eller manden blive hjemme, rigtig mange har deres børn med ned og handle, er dette nødvendigt?” skriver personalet i opslaget - inden det fortsætter: 

“I disse dage er kasse personalet MEGET UDSAT, det er ikke meget respekt man viser dem eller andre, ved at komme en hel familie ind på 4 personer. Hold afstand til hinanden i køen.” 

Opslaget slutter af med både en serviceoplysning og en opfordring. Superbrugsen fortæller nemlig, at der er blevet opsat tre håndspritsautomater i butikken, som personalet meget gerne ser, at kunderne benytter sig af. 

 

 

 

Anbefalet til dig