Danske apoteker slukker håb: Vi har ikke nok til alle

Sundhed
Foto: Shutterstock
Apotekerne advarer fredag i en pressemeddelelse.

Lige nu læser andre også

I går kom det nemlig frem, at mange apoteker igen har håndsprit nok på hylderne. Det er imidlertid ikke korrekt. Håndsprit er stadigvæk en mangelvare på alle apoteker, der slet ikke kan følge med efterspørgslen. Det bekræfter Danmarks Apotekerforening fredag i en pressemeddelese. 

"Apotekerforeningen er derfor ked af, apotekernes kunder har fået det indtryk, at de igen kan købe håndsprit på de fleste apoteker. Fakta er, at der igen er begyndt at komme leverancer af håndsprit til apotekerne. Men leverancerne er ustabile, og de bliver generelt hurtigt udsolgt," skriver Danmarks Apotekerforening - inden de fortsætter: 

"Ydermere forventes efterspørgslen at stige, efterhånden som landet åbner op igen. Derfor må man forudse yderligere pres på de steder, som sælger håndsprit – herunder apoteker og supermarkeder."

Solgte et års varer på en måned

Alle kæmper for at følge med i øjeblikket – også producenterne. Undervejs i coronakrisen har mange nye roducenter heldigvis kastet sig ind i kampen for at sikre danskerne håndsprit. Det kan være virksomheder, der har omlagt deres produktion for en kortere eller længere perioder. 

Det er dog desværre endnu ikke nok. Leverancerne er fortsat ustabile, og sådan må det forventes at være noget tid endnu, som Danmark langsomt åbner mere og mere op. 

Der er i øvrigt ikke noget at sige til, at producenterne har svært ved at følge med, fortæller Danmarks Apotekerforening. Apotekets egen håndsprit, ved navn Alcogel, har allerede solgt væsentligt mere på bare en måned, end den normalt sælger på et helt år.

 

Anbefalet til dig