Danske læger afviser patienter i døren: Ring istedet for

Istedet for at møde op skal patienter ringe til lægen.

Mest læste i dag

I dag er det blevet bekræftet, at coronavirussen også er nået til Danmark. 

Indtil videre er en af dansk mand smittet med virussen, der har rejst til mange afkroge af verden, siden den opstod på et marked i den kinesiske storby Wuhan. 

At sygdommen nu er kommet her til lands får naturligvis en række konsekvenser. 

Dels er der en konsekvens for de kolleger på TV2, som den smittede mand har været i kontakt med onsdag. Ti eller flere medarbejdere fra tv-stationen er blevet sendt i isolation de næste to uger. 

Myndighederne anslår, at det tager imellem to og tolv dage, før symptomerne på coronavirussen viser sig. Derfor får de mange medarejdere - som er potentielt smittede - ikke lov til at forlade deres hjem de næste to uger. 

En anden konsekvens er, at nogen danskere holdes væk fra deres læge. 

Ville være det mest uheldige

Det er Dansk Selskab for Almen Medicin, der har sendt et brev til praktiserende læger på tværs af landet. Heri har organisationen medsendt et stop-skilt, som lægerne kan sætte op ved indgang til deres klinikker. 

Skiltet opfordrer patienter, som har et af symptomerne på coronavirus eller har besøgt et af de lande, som virussen allerede har godt tag i, til at tage hjem og ringe til lægen istedet for. 

Og det er der særligt en god grund til fortæller Anders Beich, som - udover at være praktiserende læge - er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin.

"Hvis man tager direkte til lægen og sætter sig ind i venteværelset, så er man jo i fare for at smitte et stort antal mennesker. Det vil jo være det mest uhensigtsmæssige, der kunne ske, at lægens venteværelse bliver til et smittested," fortæller formanden til DR

Skiltet, som forventes at skyde op i venteværelser over hele landet, kan du se lige her:

 

 

Mest læste

Han lavede planken hver dag i en uge: Her er resultatet Har du nogensinde undret sig over, hvad sker der, hvis man holder en planke hver eneste dag i en uge? En fitnessredaktør besluttede at finde ud af det.
Brug dette simple trick til fedtforbrænding: Vil hjælpe dig med at forbrænde 60% flere kalorier, når du går Gåture er en skånsom måde at holde sig i form på - og hvis du går med et mål om at tabe dig, kan dette tip hjælpe dig med at forbrænde fedt hurtigere.

Anbefalet til dig