De fleste har en fødevare derhjemme, som sænker dit kolesteroltal og beskytter hjernen

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du både vil sænke dit kolesteroltal og beskytte din hjerne, så er det vigtigt, at du spiser rigtigt. De fleste har dog en fødevare derhjemme, der kan hjælpe med at gøre netop dette.

Lige nu læser andre også

En undersøgelse udført af forskere fra University of California i San Diego i USA, som er blevet offentliggjort i det kendte tidsskrift Nutrients, har vist, at en fødevare, der i årtier har været sat i forbindelse med et højt kolesteroltal, faktisk kan have sundhedsmæssige fordele.

Ifølge forskerne kan det at indtage to til fire æg om ugen reducere kolesterolniveauet i blodet. Desuden har det en beskyttende effekt på hjernen. Derfor ser det ud til, at det vil være en god idé at spise mellem to og fire æg om ugen, hvis du ikke allerede gør dette.

Undersøgelsen er baseret på data fra 890 deltagere (357 mænd og 533 kvinder) over 55 år. Den store mængde data er blevet indsamlet som en del af en undersøgelse om sund aldring, der startede helt tilbage i 1988. Det skriver det portugisiske medie Notícias ao Minuto.

Over en periode på fire år evaluerede forskerne tre aspekter af deltagernes kognitive funktion og analyserede dem i forhold til deres kostvaner. Ud fra dette har de konkluderet, at flere personer nød en positiv effekt af at spise et sted mellem to og fire æg om ugen.

Som der er givet udtryk for herover, så har det før været meget udbredt, at det er dårligt for ens kolesteroltal at spise æg. Nu ser det dog ud til, at det ikke helt er tilfældet. Derimod har eksperterne bag denne undersøgelse opfordret til at spise mellem to og fire æg om ugen.

Hvis du endnu ikke får det som en del af din kost, er det på tide at lave om på det. Det er heldigvis ganske nemt at gøre, da du f.eks. kan lave spejlæg eller deslige til morgenmad i weekenderne. På den måde er det nemt for dig at få de æg, du skal have i løbet af en uge.

Anbefalet til dig