Denne grøntsag 'holder forkølelse og influenza væk' - og indeholder mere C-vitamin end citrusfrugter

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du ønsker at styrke dit immunforsvar denne vinter, bør du overveje at tilføje mere C-vitamin til din daglige kost - og én grøntsag indeholder mere C-vitamin end appelsiner eller citroner.

Lige nu læser andre også

En bestemt grøntsag indeholder mere C-vitamin end citrusfrugter, hvilket betyder, at du ved at tilføje den til dine måltider kan hjælpe med at holde sæsonbetingede sygdomme på afstand.

Da vinteren er over os, er der mange, der kæmper med forkølelse og influenza. Selvom hvile og tålmodighed er de eneste reelle kure mod disse sygdomme, kan man selv gøre noget for at indre symptomerne undervejs eller endda mindske risikoen for at blive syge til at begynde med.

Vores kost spiller en afgørende rolle i at opretholde et stærkt immunforsvar, som beskytter os mod infektioner. Hvis dit immunforsvar er sundt, er du mindre tilbøjelig til at blive syg - og hvis du gør, vil din krop være bedre rustet til hurtigt at bekæmpe sygdommen.

At inkludere den rette mængde C-vitamin i din daglige kost kan hjælpe med at forkorte varigheden af en forkølelse.

C-vitamin er en essentiel del af en sund kost og sammen med andre næringsstoffer som D-vitamin, zink og kalium, kan det styrke immunforsvaret. Men modsat hvad mange tror, er citrusfrugter ikke den eneste - eller bedste - kilde til C-vitamin.

En grøntsag har faktisk en højere koncentration af C-vitamin og er nem at finde i supermarkeder. Peberfrugt indeholder nemlig hele 80,4 mg C-vitamin pr. 100 g, hvilket overgår citroner, der kun har 53 mg pr. 100 g.

Appelsiner indeholder 53,2 mg pr. 100 g, mens grapefrugter kun har 31,2 mg. At inkludere en bred vifte af frugter og grøntsager i kosten er altid en fordel, men peberfrugter er uden tvivl et godt valg. En portion på blot 50 g kan opfylde den anbefalede daglige dosis på 40 mg.

En TikTok-bruger har fremhævet, at peberfrugter, sammen med citrusfrugter og kiwi, er fremragende kilder til dette essentielle næringsstof.

"Kroppen lagrer ikke C-vitamin, og den gule peberfrugt indeholder mest C-vitamin af alle de frugter, du lige så," lyder det i videoen ifølge mediet SurreyLive.

NHS understreger, at en normal kost bør give tilstrækkeligt med C-vitamin, men fordi kroppen ikke kan lagre det, skal det indtages dagligt. Jordbær, solbær, broccoli, rosenkål og kartofler er også gode kilder.

Anbefalet til dig