Derfor bør du aldrig smide kartoffelvandet ud

Af: Ida Hansson

|

08/11/2022

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ligesom du altid bør gemme lidt pastavand, så skal du faktisk også gemme kartoffelvandet.

Lige nu læser andre også

Det lyder måske lidt mærkeligt, men ligesom pastavand ofte omtales som "flydende guld", har kartoffelvand sin egen 'stivelsesholdige godhed'.

Men det har også den ekstra fordel af flere vitaminer og mineraler, end du typisk finder i pasta. Det skriver Yahoolife.

Forskerne ved Potatoes USA tilskriver rigelige mængder af nyttige ting i kartofler, såsom C-vitamin, som mange af os ved virker som en kraftig antioxidant, mens de øger vores modstandskraft.

Du vil også finde protein, B6-vitaminer og jern i kartofler - som alt sammen siver ud, når du koger dem, og gør vandet til en nærende væske.

Du kan få alle disse sundhedsmæssige fordele ved at bruge kartoffelvand i forskellige opskrifter.

Ifølge TheSpruceEats.com fungerer det godt som et glutenfrit fortykningsmiddel i ting som sovs, supper og gryderetter i stedet for mel. Vil du have kartoffelmos, men løb tør for mælk? Ja, så skal du blot tilføje lidt kartoffelvand og piske kartoffelmosen hårdt.

Men vi er ikke de eneste, der kan have gavn af at bruge det næringsrige kartoffelvand. Merissa på livsstilsbloggen Little House Living anbefaler at tilføje et stænk til din hunds eller kats mad.

Du kan også bruge kartoffelvand til at slukke din haves tørst (så længe du ikke brugte salt, mens du kogte kartoflerne).

Gardening Cook-bloggen hævder, at blomster og grøntsager "elsker kartoffelstivelse", fordi de kan opsuge alle de vitaminer og mineraler, der hældes i jorden.

Anbefalet til dig