Sellerien er måske ikke den mest populære grøntsag i grøntsagsskuffen, men den gemmer faktisk på overraskende mange sundhedsmæssige fordele.
Det skriver Sosialnytt via mediet Providr.
Højt indhold af vitaminer
For det første indeholder selleri en imponerende mængde vitaminer såsom A-, B-, C- og K-vitamin, samt mineraler som calcium, magnesium og kalium.
Højt fiberindhold
Derudover er selleri et ideelt valg for dem, der ønsker at tabe sig. Dens høje fiberindhold giver nemlig en følelse af mæthed.
Stort indhold af vand
Selleri er også en fremragende måde at få noget væske indenbords på, da den består af 95 procent vand.
Antiinflammatoriske egenskaber
Selleri har også antiinflammatoriske egenskaber. At spise selleri regelmæssigt kan derfor hjælpe med at forebygge kroniske betændelsestilstande.
Fordøjelsesfremmende
Selleri er også kendt for sine fordøjelsesfremmende egenskaber, da dens høje indhold af fibre hjælper med at fremme fordøjelsen. Derudover kan selleri også lindre symptomer som halsbrand og sure opstød.
I sidste ende er sellerien med sine mange sundhedsmæssige fordele et klogt valg for enhver, der ønsker spise sundere og øge det generelle velvære.