Derfor skal du altid vaske 'tisse-Leif', når du har været en tur i kanen

09/1/23 06:35

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
At ikke have gode vaner efter sex kan øge en mands risiko for urinvejsinfektioner og spredning af bakterier.

At vaske sig efter en seksuel oplevelse er bestemt ikke noget, mænd plejer at diskutere nede på baren. Men det er vigtigt at vaske sig ordentligt efter sex, og det skal fremhæves.

Efter at have haft sex advarer eksperter om, at en lille mængde sæd kan blive fanget under forhuden, hvilket øger risikoen for visse infektioner.

Gærinfektioner er ikke kun noget, kvinder skal bekymre sig om, da dårlig post-coital hygiejne vil øge bakterier - hvilket fører til ubehagelige lugte med ledsagende symptomer såsom kløe og smerte. Det skriver The Sun.

Så hvad er den korrekte måde at vaske din penis efter sex, og hvorfor er det også så vigtigt at tisse?

"Ligesom du måske pudser et trofæ eller støver nipsgenstandene af på din hylde, er det vigtigt at rense din penis, især efter du har brugt den," sagde Dr. John Zampella for Men's Health.

"Jeg vil sige, at der ikke er en 'rigtig' eller 'forkert' måde at rense din penis på, men der er nogle generelle regler. Sex kan være rodet - hud, væsker, glidecreme overalt. Så, efter sex, skal du fjerne disse ting fra dit 'værktøj', så den er klar til næste brug," tilføjede han.

Ifølge John Zampella skal en mand skylle sin penis med varmt vand for at hjælpe med at fjerne irriterende bakterier.

En skånsom sæbe kan også bruges til at fjerne eventuelle bakterier eller andre stoffer såsom glidecreme.

Når det kommer til den type sæbe, der skal bruges, er det meget tilrådeligt at undgå enhver, der indeholder parfume eller farvestoffer, da dette kan forårsage irritation.

En mands penis har et urinrør, som frigiver urin og sæd.

For effektivt at slippe af med bakterier, kan tisse efter sex skylles ud. Ved at sikre, at du tisser efter sex, reduceres din risiko for UVI betydeligt.