Det sker der med din krop hvis du spiser avocado hver dag

Af: Ida Hansson

|

26/07/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avocado er lækkert og sundt, og det er efterhånden også blevet en ret trendy ting at spise.

Lige nu læser andre også

Har du overhovedet Instagram, hvis du ikke har postet et billede af avocado-toast eller en grøn smoothie i dit 'feed'?

Avocadoer er uden tvivl sundhedsverdenens mest populære frugt - og det er der god grund til. De er sprængfyldt med ernæringsmæssige fordele, herunder fibre, umættede fedtstoffer, magnesium og K-vitamin.

Faktisk siger legitimerede diætister, at det er 100 procent i orden at spise avocado hver eneste dag.

Hvad kan du forvente, der sker med din krop, hvis du indarbejder avocado i din kost hver eneste dag? Her kan du læse om fire ting, der sker i din krop.

1. Du får mere energi
Hvis du typisk springer morgenmaden over, og du begynder at spise avocado om morgenen, vil du pludselig mærke, at du får mere energi.

En avocado har fire gram protein, 30 gram fedt, 13 gram fibre og 17 gram kulhydrater – alle næringsstoffer, der hjælper med at give kroppen energi. Avocado er også super mættende, hvilket betyder, at ved at inkorporere det i din morgenmad, vil du forblive mæt længere, end hvis din morgenmad ikke har avocado. Det skriver Parade.com.

2. Din fordøjelse kan blive bedre
"At spise [en] avocado hver dag kan gavne vores tarmsundhed takket være dens kostfiberindhold," siger diætist Stephanie Wells.

Hun forklarer, at en fiberrig kost kan øge de ​​gavnlige bakterier i vores tarm. Dette har mange fordele, herunder bedre fordøjelse, et forbedret immunsystem og lavere risiko for kroniske sygdomme som hjertesygdomme, type 2-diabetes og nogle kræftformer.

Der er dog nogle mennesker, der kan opleve, at avocado påvirker deres tarmsundhed negativt. Avocadoer har en type sukkeralkohol kaldet sorbitol, som optages dårligt i tyndtarmen og kan være irriterende for mennesker med irritabel tyktarm. Af denne grund, hvis du har IBS, anbefales det at du holder avocadoindtaget lavt, på en ottendedel af en avocado (ca. to spiseskefulde).

3. Din hjertesundhed vil blive bedre
Tilføjelse af avocado til din kost vil direkte gavne dit hjerte. Dette skyldes, at fibre og umættede fedtstoffer i avocadoer begge er forbundet med at sænke LDL-kolesterol. At holde dette "dårlige" kolesterol nede forhindrer blodtrykket i at stige, hvilket igen sænker risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

4. Du kan forbedre din øjensundhed
Hvis du er bekymret for, at dit syn daler, når du bliver ældre, kan du tilføje avocadoer til din indkøbsliste.

"Avocado er en god kilde til carotenoiderne lutein og zeaxanthin, så at spise en portion avocado hver dag kan hjælpe med at bevare øjets sundhed under aldring," siger StephanieWells.

Hun forklarer, at disse carotenoider fungerer som antioxidanter til at reparere oxidative skader på vores celler forårsaget af frie radikaler. For virkelig at støtte din øjensundhed, så tilføj æg og spinat til din avocado- to andre fødevarer med lutein og zeaxanthin.

Anbefalet til dig