Det sker der med din krop, hvis du tager 1 uge uden sukker

Af: Ida Hansson

|

27/01/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker med din krop, hvis du dropper sukker i en uge?

Mest læste i dag

Det siger sig selv, at raffineret hvidt sukker ikke er en god fødevarer for vores krop. I hvert fald ikke i store mængder.

Vi indtager sukker i en række forskellige former som læskedrikke, kaffe, te, is, kiks, chokolade og meget mere. Sukker er ikke kun fyldt med tomme kalorier, men kan også forårsage acne, dårlig fordøjelse, højt blodsukker og blodtryk. Så hvad sker der, når du fjerner sukker fra din kost helt?

Forbedret blodsukker
Tilsat sukker kan få blodsukkerniveauet til at stige, hvilket kan være særligt skadeligt for personer med diabetes. At fjerne sukker fra kosten kan forbedre blodsukkeret markant.

Forbedret fordøjelse
For mennesker med en svag tarm kan indtagelse af tilsat sukker bidrage til fordøjelsesproblemer som oppustethed, luft i maven og diarré.

For at gøre fordøjelsen nemmere og hurtigere, prøv at holde op med sukker i en uge og se selv forandringen.

Reduceret inflammation i kroppen
Indre betændelse kan forårsage træthed, muskelsmerter og få dig til at blive syg ofte. Indtagelse af raffineret sukker er blevet forbundet med øget betændelse i kroppen, hvilket kan bidrage til alle disse sundhedsproblemer.

At stoppe med sukker vil nedtone indre betændelse inden for en uge efter du er stoppet med at spise sukker. Det skriver Times of India.

Bedre søvn
En anden fordel ved at fjerne sukker fra kosten er bedre søvn. Hvis du har en vane med at indtage sukkerholdige drikke som kolde drikke, te eller kaffe, især ved sengetid, er der store chancer for, at din søvn bliver afbrudt.

Øget energiniveau
Hvis du føler dig mere træt og sløv, så skal du tjekke dit sukkerniveau. Indtagelse af sukker kan give et øjeblikkeligt sukkerrush, men vil nedbringe din energi senere med dobbelt så hurtig hastighed.

Skift til sunde sukkererstatninger, da det vil stabilisere energiniveauet og vil holde dig energisk hele dagen.

Anbefalet til dig