Dette sker, hvis du ikke vasker dine håndklæder hver dag

Af: Ida Hansson

|

24/01/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at holde en god hygiejne, men hvor ofte bør man egentlig vaske sine håndklæder?

Mest læste i dag

Hvis de sidste mange år med at leve i en pandemi har lært os én ting, så er det vigtigheden af ​​et godt helbred. I forlængelse heraf har vi også lært værdien af ​​gode hygiejnevaner, som kan hjælpe med at bremse spredningen af ​​smitsomme bakterier.

Selvom de fleste hygiejnevaner sættes i værk, når vi er ude i offentligheden – tænk f.eks. mundbind og hyppig håndvask – er det også vigtigt at minimere spredningen af ​​bakterier i dit eget hjem.

Især siger nogle eksperter, at hyppig vask af dine håndklæder kan hjælpe med at holde vira og bakterier på afstand. Så hvad sker der, hvis du ikke vasker dine håndklæder hver dag?

Hvis du ikke vasker dine håndklæder efter hver brug, har eksperter nogle gode nyheder: Det er usandsynligt, at det forårsager et øjeblikkeligt sundhedsproblem.

Faktisk er genbrug af dine håndklæder et miljøbevidst valg, der hjælper med at reducere dit vand- og energiforbrug (noget man jo ikke takker nej til i disse tider).

Det betyder dog ikke, at dine 'næste rene' brugte håndklæder er fri for bakterier - faktisk er de fugtige, varme og absorberende, og de giver et ideelt miljø for bakterier til at vokse og trives.

Nøglen er, at holde håndklæder for dig selv. Det siger eksperter. Selvom det er sikkert for dig at komme i kontakt med dine egne bakterier, er det bedst ikke at dele dem med nogen andre i din husstand. Det skriver Best life online.

I betragtning af at dine håndklæder bruger det meste af deres tid på badeværelset, kommer det måske ikke som nogen overraskelse, at de ofte er forurenet med sygdomsfremkaldende bakterier.

Men du vil måske blive overrasket over, hvor udbredt denne forurening kan være. Charles Gerba, en mikrobiolog ved University of Arizona, fortalte Time i 2017, at hvis du bruger dine håndklæder til at tørre dine hænder efter at have vasket dem, rummer de næsten helt sikkert fækale bakterier- også kaldet 'lorte bakterier'.

Faktisk indikerede hans forskning, at 90 procent af håndklæder var forurenet med colibakterier, og at 14 procent bar E. coli.

Ifølge Gerba havde håndklæder, der blev vasket hyppigere, lavere niveauer af bakteriel forekomst. "Hvis du efter cirka to dage tørrer dit ansigt på et håndklæde, får du sandsynligvis mere E. coli i dit ansigt, end hvis du stak hovedet ind i et toilet og skyllede det," sagde han til Time. Derfor bør du planlægge at vaske dine håndklæder hver anden dag.

Mest læste

Han lavede planken hver dag i en uge: Her er resultatet Har du nogensinde undret sig over, hvad sker der, hvis man holder en planke hver eneste dag i en uge? En fitnessredaktør besluttede at finde ud af det.
Hun placerer et laurbærblad bag sit telefoncover: Nu gør flere og flere det samme. På kontoen 'Magic and rituals with Mary' er der blevet populært et tip, der foreslår at placere et laurbærblad mellem telefonetuiet og mobiltelefonen for at tiltrække held og lykke, succes og beskyttelse mod negativ energi.

Anbefalet til dig