Diætist forklarer: Derfor skal du ikke stole på kosttilskud

Af: Ida Hansson

|

03/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et nyt år er skudt igang, og mange danskere har som nytårsforsæt at leve sundere. Men er køb af kosttilskud og vitaminpiller spildte penge?

Mest læste i dag

Under opvæksten, er vi alle konstant blevet fortalt af vores ældre, at vi skal spise alle slags grøntsager, frugter og nødder og ikke kun fokusere på en bestemt fødevare.

Det er jo fordi du ikke kan finde alle næringsstoffer i kun én fødevare. Mens appelsiner har C-vitamin, tilbyder æg D-vitamin, og jordnødder har sunde fedtstoffer og proteiner.

For at vores krop kan fungere ordentligt, har den brug for de essentielle næringsstoffer, der holder sygdomme i skak og sikrer korrekt næring af forskellige dele af kroppen.

Men når vi ignorerer dette grundlæggende råd eller undlader at følge det af en eller anden grund, påvirker det i sidste ende vores helbred. Det skriver Doctor.ndtv.com.

Der er mange sygdomme, der er forbundet med en næringsstofmangel, der til tider kan være alvorlig. I sådanne scenarier, når du lider af en sygdom, anbefaler læger ofte kosttilskud for at opfylde kroppens ernæringsmæssige krav, som du ikke kan klare med din kost.

Selvom at tage disse kosttilskud kan give resultater, ifølge ernæringsekspert Lovneet Batra, kan de ikke tjene som en erstatning for en sund kost. I hendes seneste Instagram-opslag forklarer ernæringseksperten, hvorfor det ikke er en god idé at stole på kosttilskud til at behandle dine lidelser.

Hun understreger, at uanset om du sigter efter at få muskler eller forsøger at behandle en ernæringsmæssig mangel, bør en sund og næringsrig kost altid foretrækkes frem for ethvert kosttilskud.

Som navnet antyder, er kosttilskud beregnet til at understøtte eller forbedre de fordele, du får gennem din almindelige kost. Derfor, hvis du ikke har den rigtige kost i første omgang, ville indtagelse af kosttilskud ikke gøre dig meget godt.

Udover dette foreslår ernæringseksperten, at du diskuterer med din læge eller diætist i denne henseende for at vide, hvad din krop præcis har brug for.

Dette er vigtigt, fordi effektiviteten af ​​et tilskud, udover kosten, også afhænger af den enkeltes situation og helbred. Det anbefales at konsultere din ernæringsekspert, før du vælger et kosttilskud.

Anbefalet til dig