Dine handsker er fem gange mere beskidte end dit toilet

27/03/2019

Christian Granhøj Skouboe

Dine handsker er i gennemsnit fem gange så beskidt som sædet på dit toilet.
Handsker er fem gange mere beskidte end det gennemsnitlige toilet, viser ny undersøgelse. Det skyldes blandt andet, at de færreste vasker hænder, inden de tager handsker på, og at vi alt for sjældent vasker vores handsker.

Mest læste i dag

Den gennemsnitlige handske er ikke mindre end fem gange så beskidt som det gennemsnitlige toiletbræt, viser en ny undersøgelse foretaget af hygiejnevirksomheden Initial.

Det skriver Bolignyheder.dk.

Værst står det til med polyesterhandsker, mens uldhandsker er de reneste i undersøgelsen, selv om denne type materiale langt fra kan betegnes som ren.

”Det er faktisk en smule skræmmende, så dårlige vi er til at holde vores handsker rene – og dermed selvsagt også vores hænder. Vi ved, at omkring 80 procent af alle infektioner spredes via hænderne, og derfor er rene hænder det vigtigste værktøj til at undgå forkølelse og sygdom i særligt vintermånederne,” siger biolog fra Initial Maria Brix Balle.

Undersøgelsen af handskerne er foretaget med en ATP-test, der måler antallet af mikroorganismer (organisk materiale) på en overflade. Når man måler renheden på en overflade med en ATP-test, kan overfladen betegnes som ren, hvis antallet af units er mindre end 200. Er antallet mellem 200 og 500, er renheden middelmådig, mens den kategoriseres som beskidt, hvis antallet af units er over 500

I gennemsnit viste de 50 testede handsker et niveau på svimlende 1.040 units. Et toiletbræt har typisk i omegnen af 200 units, viser tidligere undersøgelser fra Initial.

Anbefalet til dig