Selvom mange har for vane at opbevare deres solcreme i badeværelsesskabet, advarer en britisk læge nu mod netop den praksis. Det fortæller Huffington Post.
Ifølge læge Ed Robinson kan varme og fugt fra brusebade være ødelæggende for solcremens aktive ingredienser – og dermed for dens evne til at beskytte mod solens skadelige stråler.
Solcreme skal anvendes dagligt, også på overskyede dage, understreger både sundhedsmyndigheder og eksperter. Det skyldes, at UVA- og UVB-stråler fra solen stadig kan skade huden, øge aldringen og i værste fald føre til hudkræft.
Alligevel er det ikke alle, der ved, hvordan solcreme skal opbevares korrekt.
Ifølge Robinson bør solcreme aldrig stå i direkte sollys, i vindueskarme eller i biler, hvor temperaturen kan svinge voldsomt. Og selvom badeværelset kan virke som et naturligt sted, frarådes det også – her udsættes produkterne nemlig for høj varme og damp, som kan ændre solcremens sammensætning og dermed dens beskyttende effekt.
Hvis solcremen begynder at skille, blive tynd eller klumpet, eller hvis den får en gullig farve eller lugter anderledes, kan det være tegn på, at produktet er blevet dårligt. Det kan føre til ujævn påføring og dermed dårligere beskyttelse.
Lægens råd er at opbevare solcreme i en skuffe, et skab eller et køligt sted væk fra varme. Har man solcremen med på farten, bør den ligge i en skyggefuld del af tasken – eller pakkes ind i et håndklæde, hvis man befinder sig i direkte sol.
Ifølge NHS bør voksne anvende mellem 6 og 8 teskefulde solcreme for fuld kropsdækning – det svarer til næsten en femtedel af en almindelig flaske. Derfor er det vigtigt, at produktet virker, som det skal.