Doktor i sundhed forklarer: Derfor skal du altid slå brættet ned efter toiletbesøg

Af: Mie M.B

|

23/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er en yderst klam årsag til hvorfor du skal huske at slå brættet ned

Mest læste i dag

Du er måske blevet opfordret til altid at slå toiletsædet ned af den ene eller anden grund, men denne forklaring kan måske endelig overbevise dig om faktisk at gøre det. En doktor har afsløret til mediet Ladbible, hvorfor det er vigtigt altid at sørge for at lukke toiletsædet, når du skyller ud - og vi bør alle høre efter, for det er ret ulækkert.

TikTok-brugeren og professor i sundhed, doktor Jen Caudle (@drjencaudle), har for nylig i en af hendes seneste videoer i detaljer forklaret, hvorfor vi bør bestræbe os på altid at lukke toiletsædet.

Hun indleder således: "Når vi skyller ud, forventer vi, at alt vandet løber nedad, men faktisk er der nogle ting, der flyver op."

Caudle uddyber sin forklaring med, at kraften fra skylningen faktisk sprøjter små usynlige partikler ud i luften. Ingeniører fra University of Colorado Boulder har udført tests på kommercielle toiletter for at undersøge, hvor langt disse partikler når.

Forskerne konkluderede, at de testede toiletter genererede en kraftig opadgående luftstrøm med hastigheder på op til 6,6 fod (2 meter) per sekund. En hændelse der næsten er umulig at blive ramt af, såfremt man efterlader sædet oppe. 

"Partikler betyder bakterier - Bakterier, vira, og andet stof, du gerne vil have forbliver i toilettet, bliver nu sprøjtet opad."

Kort sagt: Slå brættet ned når du går på toilettet eller accepter at blive ramt af toiletvandet - og hvad du nu end foretog dig

Anbefalet til dig